Prostreno.cz

Staňte se vynikajícím hostitelem

Můžete být skvělý společník, kuchař nebo cukrář, ale jak přijde na výběr a servírování vína, většina z nás chodí po tenkém ledě. A etiketa podávání vína začíná už správným výběrem sklenic. Abyste se „společensky neznemožnili“, ale naopak se „blýskli“, máme pro vás pět rad, které je při servírování vína dodržovat.

Dobré víno, které se hodí ke všem chodům, a vynikající etiketa, je už docela dobrým předpokladem pro vydařený večer. Ale vybrat to správné není zdaleka tak jednoduché. Jaké jsou tedy ty nejdůležitější rady?

Je lepší mít zásoby

Není nic trapnějšího, než vypít poslední láhev a bezmocně krčit rameny. Při podávání vána buďte velkorysí a dejte si pozor, abyste vybral dobře a moudře.

Nabídněte na výběr

Abyste měli na výběr bílé i červené, asi zdůrazňovat nemusíme. Z vinného večera uděláte nezapomenutelný zážitek, pokud hostů nabídnete několik možných variací, se kterými je možné experimentovat.

Zvolte správné skleničky

Je doloženou pravdou, že chuť i nejobyčejnějšího vína se zlepší, jakmile ho podáváte ve správných skleničkách. Jak se říká – šaty dělají člověka, tak i kvalitní sklenička dokáže pozvednout kvalitu vína.

Darované víno nemusíte otvírat

Přijít na party s lahví vína jako dárkem hostiteli je asi ta nejjednodušší cesta. Je to něco, co můžete předat ještě mezi dveřmi, udělá to větší radost než pralinky a rozhodně potěší víc než vonná svíčka. Ale ne všichni hosté jsou srozuměni s tím, že se ta jejich láhev na party otevře. Může to být drahý kousek, který by si nedopřáli sami, natož aby se servíroval ostatním hostům. Abychom předešli trapným situacím, jednoduše se darujícího hned, nejlépe mezi čtyřma očima, zeptejte, zda láhev otevřít teď nebo nechat na později.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat