Prostreno.cz

Vykouzlete hřejivý domov i se zimou za okny

Většina z nás se teď na podzim a během zimy vždycky těší, až se z chladu venkovního počasí dostane domů do tepla. Hřejivý domov nám ovšem nepomůže vykouzlit jen rozpálené topení (i když to bývá základ), ale i pár triků v interiéru.

Takže jak doma vytvoříte iluzi tepla? Jednoduše!

Chlupatí společníci

Tak jako vy na zimu vytahujete ze skříní teplé oblečení, je dobré „obléknout“ i váš byt – vyměňte zdobné povlaky na polštářcích z gauče za povlaky z plyše, vlny, fleecu nebo imitace kožešiny. Rovněž vyměňte saténový přehoz za nějaký pěkně hřejivý, na strategická místa umístěte huňaté plédy, do kterých se můžete v případě potřeby zabalit (ale i jako dekorace vypadají skvěle a vykouzlí pocit tepla). Zkrátka „zazimujte“ interiér!

Barevné odstíny

Pokud budete mít pokoj laděný třeba do modra, určit v něm bude skvěle v rozpálených letních dnech, ale na zimu se, upřímně řečeno, příliš nehodí. Studené barevné tóny jsou zkrátka… studené. Zkuste proto interiér zařizovat v přírodních, teplejších odstínech. Nebo je alespoň kombinujte – na stěnách barvu teplou, na nábytku či doplňcích studenou nebo naopak. Myslete ale určitě na to, že barevné ladění interiéru může významně ovlivnit, zda se cítíte v teple, nebo v chladu.

Trocha ohně

Ne každý má možnost instalovat do obývacího pokoje krb. Dokonce takovou možnost má jen zlomek z nás. Nicméně nemusíte v obýváku rozdělávat oheň, abyste se zahřáli. Zkuste jej v jakési „okleštěné“ formě – zapalte několik svíček a uvidíte, jak útulně a teple bude prostor působit! Svíčky samy o sobě samozřejmě nemohou vydávat dostatek tepla, aby vás skutečně zahřály, ale ona iluze je dokonalá.

Závan přírody

Příroda je během zimních měsíců trochu smutná a depresivní. Zeleň mizí, namísto toho dominují jen tmavé barvy. Proto musíte zeleň pustit do svého domova! Živé květiny zútulní a opticky „prohřejí“ každý interiér. Nebojte, na trhu existuje nepřeberné množství pokojových rostlin, takže si vyberete pro sebe tu pravou – podle náročnosti na světlo, na zálivku, na péči, podle toho, jestli máte děti nebo domácí mazlíčky (ani k jedněm se nedoporučují rostliny jedovaté, mimochodem pozor – květiny nejedovaté pro člověka mohou zvířecímu mazlíčkovi ublížit).

Vzpomínky na léto

Slunce se v zimě taky zrovna dvakrát často neukazuje. Takže si ho musíte připomenout. Proč neozdobit poličky a stěny zarámovanými fotografiemi z dovolené? Jedna na vás pokaždé dýchnou vzpomínkou na příjemně strávené chvíle, jednak vám připomenou, že ta tma a zima a sychravé počasí netrvá věčně! Že za pár týdnů (no dobře, měsíců) bude zase dobře! A teplo!
 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat