Prostreno.cz

Problém s nerovnoměrným opálením vyřeší maska z rajčat a medu

Opalování se vám vymklo z rukou? Ano, stává se, že si člověk od vody kromě příjemné únavy a letních zážitků přinese domů i pigmentové skvrny. Budete čekat, až samy zmizí, nebo na ně vyzrajete zesvětlující rajčatovou maskou?

Léto a „chytání bronzu“ k sobě neodmyslitelně patří. Jenže občas se přihodí, že si kůže „postaví“ hlavu a začne se opalovat hodně nerovnoměrně. Výsledkem jsou pak skvrny s podivným nádechem, které jsou všechno, jen ne vítané a přitažlivé. Co tomu předchází a jak situaci napravit?

Strůjci, kteří stojí v pozadí

Podle dermatologů může být příčinou těchto hnědých flíčků předchozí spálení, chronický zánět nebo hormonální nerovnováha. Při jejich tvorbě přidává ruku k dílu také dědičnost, atopie, přemnožení kvasinek či přirozený proces stárnutí. Nechcete čekat, až se svrchní vrstva pokožky sloupne sama a tahle nevzhledná ozdoba zmizí? Pak to bude chtít asi pár rajčat a ještě další dvě ingredience, ze kterých lze připravit domácí zesvětlující masku.

Nejvyšší čas povolat pomocníky z kuchyně

Zmíněné „mazání“ se kromě rajčatové dužiny skládá ještě z medu a citronové šťávy. Jeho vysoký podíl antioxidantů neutralizuje volné radikály, které nesou vinu na předčasném stárnutí. Zároveň vyrovnává tón pleti, umazává pigmentové skvrny a stimuluje produkci kolagenu, jež zachovává pružnost a elasticitu. Dále uzavírá vlhkost hluboko v buňkách, přičemž nabízí antibakteriální a antiseptické vlastnosti, které zabraňují rozvoji vyrážek a pupínků. Tento přípravek zajistí i důkladné čistění pokožky, zmenšení rozšířených pórů a celkové vyhlazení. Uznejte sami – nezní to přímo skvěle? Tak ho pojďte hned vyzkoušet!

Rychlá výroba, skvělé účinky

Poměr si samozřejmě můžete upravit, základní recept se odvíjí od polovičního šálku medu, stejného množství rozmělněné rajčatové dužiny a šťávy z jednoho většího citronu. Ideální doba působení masky je nějakých 20 minut. Pokud ji nevyužijete celou, můžete ji uchovávat v lednici. Ostatně, pro maximální efekt se doporučuje proces opakovat několikrát.

Zdroje: 1mhealthtips.com, pulse.ng





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat