Prostreno.cz

Neobvyklá využití zatracované mouky

Mouka je nepostradatelnou výbavou každého kuchaře. Ale svede divy i mimo kuchyň! Už jste si s ní zkusili umýt vlasy nebo vyčistit hrací karty?

Pšeničná, ječná, žitná, ovesná, pohanková nebo rýžová. Druhů mouky je opravdu hodně! Vážně tuto základní potravinu lze vytáhnout z šuplíku jen tehdy, když dojde na vaření a pečení? Ale kdepak. Způsobů jejího využití existuje mnohem víc. V jakých situacích je vítaným pomocníkem s překvapivými schopnostmi?

Náhrada suchého šamponu

Pravděpodobně už jste mnohokrát slyšeli o tom, že jako báječný suchý šampon funguje i jedlá soda nebo dětský pudr. A teď si představte, že to platí i pro mouku! Pokud máte vlasy tmavšího odstínu, klidně ji propojte s kávou. Vždyť co si budeme namlouvat, na klasické a zdlouhavé mytí vlasů není čas vždycky.

Všestranné čistidlo

Hledáte vhodný přípravek k čistění zašlého měděného nádobí? Jeden bychom měli. Je to právě potravina, které je věnován tento článek. Když ji ve stejných poměrech smícháte s octem a solí, získáte pastu, která si s nečistotami hodně rychle poradí. A co víc – měď také parádně nablýská! Mimochodem, zmíněný prášek se uplatní i při dočištění nerezových ploch.

Akné, už se jdi vycpat!

Doby, kdy kvůli akné trpěli jen dospívající, jsou dávno pryč. Dnes pupínky obtěžují i dospělé, a to dokonce i v pokročilejším věku. Tak jistě, že vám na tenhle nešvar lékař může něco předepsat, ale proč nedat šanci mouce? Ano, čtete správně. Aby vám na inkriminovaných místech dobře „držela“, jako fixátor použijte med. Spojení obou těchto potravin k léčbě akné hodně přispívá, protože mimo jiné reguluje tvorbu mazu.

Hrací karty jako nové

Jsou situace, kdy nás hrací karty zachrání od nudného večera. Ale jak je zbavit otisků prstů a skvrn? Jestli hodně chcete, můžete jednu po druhé přetáhnout třeba vlhčeným ubrouskem. Anebo celý balíček dejte do igelitového sáčku a zasypte moukou. Jakmile s ním párkrát zatřepete a vyndané karty lehce „oprášíte“, budou jako nové. Zlepšováků, které usnadní práci, není nikdy dost, že?

Zdroj: simplemost.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat