Prostreno.cz

Běžné potraviny z kuchyně využitelné při úklidu

Brambora, chléb, kečup nebo třeba rozmarýn. Ano, jde o klasické potraviny, které má po ruce většina lidí. Jsou to ale také báječné úklidové prostředky s všestranným využitím!

Ať už se nám to líbí, nebo ne, věnujeme úklidu obrovské množství času. Stejně jako on nás vyčerpává i nákup všemožných čisticích prostředků, které s těžkou taškou a naopak lehkou peněženkou nosíme domů. Jak si tohle celé alespoň trochu usnadnit? Prach sám sice nezmizí a podlahy samy nesetřou, ale cestu do obchodu si pro tentokrát můžete ušetřit. Pomocníky naleznete tam, kde byste to asi nečekali. Nebo jste už někdy při zvelebování domova použili tohle?

Chleba, přítel žaluzií

Žaluzie? Praktická a šikovná věc. Ovšem údržba je pekelná! Jak jen z jednotlivých lamel odstranit nečistoty, aniž by to trvalo půl dne? Ukrojte si chleba! Na svačinu je možná brzy, ale právě s ním tento nelehký úkol půjde jako po másle – a za zlomek času. Krajícem žaluzie jednoduše „otřete“ a je vystaráno. Klidně ho využijte i na rámy obrazů.

Kečup jako všestranné leštidlo

Co si budeme povídat, připálený hrnec opravdu nepotěší. Pokud ho s trpělivostí zkoušíte odmočit, načež zjišťujete, že je to pořád stejná katastrofa, dojděte si do lednice pro kečup. Asi se to nezdá, ale jako čistidlo nemá konkurenci. Jeho tajemstvím je obsažená kyselina octová, která špínu a rez rozpouští doslova před očima. A když už na kečup přišla řada, naleštit s ním můžete i zlaté a stříbrné šperky, příbory a mosazné kliky. Bude to lesk jako blesk!

Podlaha miluje rozmarýn

Rozmarýn má antibakteriální, antivirové a dezinfekční vlastnosti. Zní to jako něco, z čeho by podlaha mohla vytěžit? Ano, přesně tak. Ať už ho necháte pár minut louhovat v octu či obyčejné vodě, získaný prostředek zatočí nejen se skvrnami, ale i bakteriemi. A navíc úžasně voní!

Brambora místo tekutého písku

K čemu všemu se využívá tekutý písek, to jistě víte. Jenže co když vám právě došel? Žádný problém. Pár bramborových slupek prožeňte mixérem a následně smíchejte s hrubozrnnou solí. Získáte adekvátní náhradu! Dají se s ní ošetřit spáry mezi dlaždicemi, usazeniny vodního kamene i jakékoli mastné skvrny.

Zdroj: www.tasteofhome.com, www.housekeeping.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat