Prostreno.cz

S bílými tečkami zatočí i domácí prostředky

Nejsou tečky jako tečky. Těch tmavých jste se úspěšně zbavili, ale ouha, teď válčíte s bílými? To si žádá rychlý zásah ovesných vloček, cukru a citronu. Vsadit můžete i na esenciální olej z čajovníku.

Že černé tečky nejsou kdovíjakou ozdobou, to asi netřeba příliš rozvádět. Ovšem ani ty bílé kráse moc nepřidají! Odborně se nazývají milie a vznikají hned ze dvou příčin. Tyto drobné cysty sice mají velikost špendlíkové hlavičky, ale dokážou pěkně potrápit.

Poznejte svého nepřítele

Milie se dělí na primární a sekundární. Zatímco ty první se tvoří následkem ucpání folikulu či potní žlázy, druhé se objevují na místech, kde došlo k poranění pokožky. Mohou tedy vyrůst v oblasti zhojeného projevu nějaké kožní nemoci i v těsné blízkosti jizev nebo popálenin. Buď jak buď, tahle bílá svízel přitahuje nechtěnou pozornost, proto se jí toužíme zbavit, a to co možná nejrychleji. Jaké domácí zbraně můžete tasit?

Tea tree olej s přídavkem kokosu

Esenciální olej z čajovníku si umí poradit se širokou škálou kožních problémů. Nemyslí si to jen příznivci alternativní medicíny, i vědecké poznatky prokazují, že má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti, které lze využít například při léčbě akné. Celá léta se také používá na bradavice, plísně a ekzémy. Ovšem i v případě bílých teček zaboduje! Stačí ho jen smíchat s trochou kokosového oleje a vzniklou směsí si potírat postižená místa.

Nepodceňujte ovesné vločky

Ovesné vločky představují zdravou snídani i výživnou svačinku. Máte je doma, protože jejich nutriční kvality moc dobře znáte? Výborně, můžete tomuto obilnému produktu rozšířit obzory a aplikovat ho i zevně. I on totiž patří na seznam účinných domácích prostředků! Obvykle se doporučuje v kombinaci se špetkou cukru a medem. Ideální doba působení vzniklé masky je deset minut, poté ji smyjte vlažnou vodou.

Také citron se hlásí do služby

Citronový peeling? No to je věc! Ještě jste s ním neměli tu čest? Nejvyšší čas to napravit. Jeho výroba se točí okolo citronové šťávy, krystalového cukru a kapky olivového oleje. Poté, co ho jemnými krouživými pohyby nanesete na tvář, ho ještě dalších 20 minut nechte dělat svoji práci, následně opláchněte veškeré pozůstatky.

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.timesofindia.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27000386/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat