Prostreno.cz

Top potraviny pro sexuální výdrž

Někdy si přejete, aby věci netrvaly příliš dlouho. Třeba u zubaře je každá minuta navíc peklem. Ale v posteli je to něco jiného. Vy i partner si můžete užít o něco intenzivněji a déle. Co vám v tom pomůže? Správné jídlo!

Z různých anket a průzkumů vyplývá (4), že optimální doba pro pohlavní styk se pohybuje mezi třemi až 13 minutami. Předehra se do toho nepočítá, přičemž odborníci považují sex, který trvá jednu až dvě minuty, za „příliš krátký“. Taky aby ne, žena potřebuje obvykle 15 až 25 minut k tomu, aby se dostatečně uvolnila a byla na pohlavní styk připravená, jenže v ten moment už jejímu milenci možná docházejí síly. S tím se ovšem dá něco dělat. Věřte tomu nebo ne, existuje několik potravin, které vám i partnerovi mohou potenciálně prodloužit sexuální výdrž. Seženete je v každém obchodě!

Vodní meloun

Meloun je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů L-citrulinu, neesenciální aminokyseliny, kterou tělo mění na L-arginin. A je to právě L-arginin, jež stimuluje produkci oxidu dusnatého a zvyšuje tak průtok krve do pohlavních orgánů, posiluje sexuální aktivitu, stimuluje libido a prodlužuje vytrvalost (1). V neposlední řadě dokonce zkvalitňuje tumescenci neboli zduření pochvy (z latinského: tumescere: otéci). U žen se jako první viditelná známka vzrušení a zduření objeví lubrikace pochvy.

Chilli papričky

Chilli papričky obsahují značné množství kapsaicinu, sloučeniny, která zvyšuje srdeční frekvenci, zrcadlí známky vzrušení a uvolňuje endorfiny, hormony dobré nálady a spokojenosti. Chilli papričky nakopávají metabolismus, naladí vás na večerní veselí a prodlouží dobu pobytu v ložnici (5).

Jablka

Jablko je pro sexuální maraton jako stvořené, a to díky vysokému obsahu kvercetinu, což je antioxidační flavonoid, o němž bylo zjištěno, že hraje roli při zlepšování vytrvalosti (2).

Zázvor

Zázvor je další potravinou, která může zlepšit váš sexuální život tím, že napomáhá průtoku krve, zlepšuje zdraví tepen a má stimulační účinky (3). Myslete na to, až si tento týden budete objednávat druhou várku sushi – zázvor nenechte bez povšimnutí!

Banány

Banán je tropické ovoce plné jednoduchých sacharidů. Ty jsou známé tím, že dodávají energii. Ukrývá se v nich i draslík, což je minerál uvolňující svaly, který může pomoci snížit svalové křeče, jež mohou v delším pohlavním styku bránit (6). Zakápnete ho medem?

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/332601393, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9096901/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16157513/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5904652/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459168/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27041291/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat