Prostreno.cz

Jen jeden druh zeleniny symbolizuje průměrnou délku penisu

Jeden říká, že na velikosti pánského přirození nezáleží, tomu druhému se zdá být důležitá. At už jste ve svém životě viděli dva, nebo desítky ptáčků, je zřejmé, že přicházejí v nejrůznějších tvarech a délkách. Jak vypadá nejběžnější průměr?

Ani málo, ani moc. Celosvětově je průměrná velikost penisu asi 13,58 centimetru. Nejdelší pyje jsou pak dlouhé 17,61 centimetru, a pyšní se jimi muži v Ekvádoru, jihoamerického státě, který leží na rovníku a zároveň je jeho pobřeží omýváno vodami Tichého oceánu. Obecná data se však mírně liší.

Jako setá rostlina z čeledi tykvovité

Ze studie, kterou uveřejnil magazín British Journal of International Urology (1), vyplynulo, že průměrný ochablý penis je dlouhý devět centimetrů, zatímco ten průměrný ztopořený bývá dlouhý 13 centimetrů. Ať už někde „lítá“ půl centimetru sem, centimetr tam, je jasné, že průměrný vzpřímený obvod je o něco menší než okurka z obchodu s potravinami,

Pokud číslice týkající se velikosti pánského přirození někdy byly trochu víc šokující, je tomu tak proto, že heterosexuální muži mají tendenci značně přeceňovat, co je považováno za „normální“. Zdrceni tím, co vidí v pornofilmech, uvažují tak, že jedině kláda 20 centimetrů plus dokáže ženy uspokojit, jenže opak je pravdou.

Příliš velký penis snižuje pohodlí při sexu, může způsobit bolest a zároveň odvádí pozornost od toho podstatného – rozkoše. Člověk si totiž musí dávat extra pozor na to, v jaké milostné pozici se může či nemůže pomilovat. Je také dobré vědět, že penis není stejně velký od puberty do seniorského věku. Jaké faktory ovlivňují jeho rozměry?

Genetika i stáří

Velikost penisu je do značné míry určena genetikou i věkem. Po narození penis postupně roste, přičemž vrcholný růst je prokázán od 12 do 16 let, tedy v pubertě. Jak puberta končí, růst penisu se zastaví, ale obecně řečeno, většina mužů dosáhne své plné velikosti pro dospělé ve věku 18 nebo 19 let. Jak muži stárnou, produkují méně testosteronu, což kromě snížení libida a erektilní funkce také ovlivňuje samotnou velikost penisu. (Testosteron klesá v průměru o jedno procento ročně.)

Lékařské příčiny

I určité zdravotní stavy mohou ovlivnit rozměry penisu. Nejběžnějším je operace prostaty, která mívá za následek erektilní dysfunkci a ztrátu až pěti centimetrů ochablé délky.

Medikamenty

Antidepresiva a antihypertenziva, léky používané pro poruchu pozornosti s hypersenzitivitou (ADHD) či k léčbě zvětšené prostaty pyj zmenšují. Nezapomínejme však, že naprostá většina žen není schopna dosáhnout orgasmu pouze vaginální penetrací. Dámy potřebují převážně stimulaci klitorisu, takže jestli se penis jejich milého zkrátí, je vlastně nepodstatné.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25487360, www.verywellhealth.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat