Prostreno.cz

Vytvořte si z balkónu místo pro relax

14.04.2023 | Tipy a triky

Nebaví vás být zavření doma a nemůžete se dočkat první ranní kávy pod širým nebem? Tak vyražte směle ven. Co na tom, že ještě nejsou úplně letní teploty. Inspirujte se skandinávským friluftsliv. Jde o životní styl, který nabádá k tomu, trávit čas na čerstvém vzduchu. Třeba na nově zařízené terase či baloně.

Udělejte si svoje venkovní útočiště pohodlné a útulné a začněte jej využívat, i když vás teploty ještě k posezení venku úplně nelákají. Nové textilní doplňky, jako jsou podsedáky, koberečky a plédy zahradnímu nábytku přidají na pohodlí i na barvě a navíc zahřejí. A na jaký nábytek letos vsadit?

Exotika přímo za oknem

Trendům venkovního nábytku letos kraluje exotika. A to jak v materiálech, tak dekoracích. Exotické dřevo je odolné, a navíc mu nevadí vlhkost. Oblíbený je například teak, ale také eukalyptus, bambus nebo akácie. Při výběru dekorací se pak nechte inspirovat dalekými kraji a zařiďte svůj balkón či terasu jako na Bali. Bude vám k tomu stačit pár pohodlných lehátek, masivní lavice, slunečník s třásněmi a pár jednoduchých sošek a luceren.

Pohodlí jako v obýváku

Pohodlné sezení je základ, a to platí i pro balkón. Pořiďte si sem venkovní sedačku s měkkými polštáři, které směle konkurují čalounění klasických pohovek, a navíc jsou odolné proti nečistotám i nepříznivému počasí. A stejně jako u těch vnitřních, také z venkovních sedaček jsou dnes nejoblíbenější ty modulové, které si můžete snadno různě sestavit, aby si na nich mohla pohodlné sezení užívat celá rodina. Častým materiálem rámu pohovky jsou v tomto případě umělý ratan nebo nejlépe odolný a přitom lehký hliník.

https://favi.cz/produkty/p/internetovazahrada-balkonovy-set-bali

Oblé tvary a ratan

I na balkonech a zahradách se do popředí dostávají nábytkové kousky oblých tvarů, které působí útulným a harmonickým dojmem. Venkovní posezení pěkně doplní houpací “vajíčka”, ale také sedačky nebo trendy zahradní stoly oválného tvaru. Útulnost a pohodu navodí použití přírodních materiálů. Proutěná křesla, stolky či lavičky perfektně zabydlí krytou terasu nebo balkon. Nestárnoucí klasikou je téměř nezničitelný nábytek z umělého ratanu, který lze vzhledově od toho pravého rozlišit čím dál méně.

Vintage styl a patina

Obliba rustikálního nábytku je dalším důkazem toho, že balkony proměňujeme v letní obývací pokoje a chceme si je proto co nejvíce zútulnit. Venkovský styl prostor zútulní a zároveň mu dodá chalupářský šmrnc. Vybírejte si nábytek zdrobený patinou, doplňte ho podsedáky a ubrusy s folklórními motivy a do truhlíků si vysázejte slunečnice.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat