Prostreno.cz

Lahodné a zdravé domácími dresinky, které vylepší každý salát

Grilovací sezóna je tu! Vynechejte dresinky z obchodu a zkuste si vyrobit vlastní. Díky nim se zelenina stane sexy záležitostí!

Nudí vás stará salátová rutina? Je čas nenechat kámen na kameni a do svých jídel přidat trochu vzrušení. Domácí salátové dresinky, které jsou nejen zdravé, ale také hýří chutí, pohladí váš mlsný jazýček a zároveň vám pomohou při hubnutí! A ne, nemusíte být mistrem kuchařem, vlastně nepotřebujete žádné zkušenosti!

Sladký a pikantní jaggery dresink

Jaggery je přírodní sladidlo, které je zdravou náhradou cukru. Jedná se o koncentrovaný produkt třtinové šťávy a často datlové nebo palmové šťávy bez oddělování melasy a krystalů. Může mít barvu od zlatohnědé po tmavě hnědou. Tento dresink kombinuje jaggery s pikantní hořčicí a štiplavou citronovou šťávou a vytváří základ, jež se hodí k vydatné zelenině, jako je kapusta nebo špenát. K přípravě této „zálivky“ v malé misce smíchejte jaggery, hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Pokapejte salát a vychutnejte si sladkou a kořeněnou chuť.

Citrusový salátový dresink

Citrusový dresink je jasný a pikantní dresink ideální pro každý letní salát. Kombinuje čerstvé citrusové šťávy s medem a dijonskou hořčicí. Připravíte jej smícháním pomerančové šťávy, citronové šťávy, medu, dijonské hořčice, olivového oleje a špetky soli. Dobrou chuť.

Krémový avokádový dresink

Avokádo patří ke skvělým zdrojům zdravých tuků a dresinkům dodává krémovou texturu. Tento recept kombinuje zralé avokádo s česnekem, limetkovou šťávou a koriandrem a salátům propůjčuje krémový základ inspirovaný Mexikem. K jeho přípravě rozmixujte zralé avokádo, česnek, limetkovou šťávu, koriandr, řecký jogurt a špetku soli. Zalijte jím salát dle vlastního výběru a oddejte se opojným chutím.

Miso sezamový dresink

Miso je fermentovaná sójová pasta, jež dresinkům dodává slanou a pikantní chuť. Uvedený dresink kombinuje miso se sezamovým olejem, rýžovým octem a medem, takže potěší všechny, kdo milují asijskou kuchyni. Tento dresink připravíte tak, že v malé misce smícháte miso pastu, sezamový olej, rýžový ocet, med a špetku soli. Vyberte si salát dle vlastního výběru, ozdobte ho tímto dresinkem a nechte se unášet na vlnách exotiky.

Zdroje: www.healthshots.com. www.blessthismessplease.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat