Prostreno.cz

Aby pitná voda chutnala lépe

Příjem vody je pro fyzický, ale i psychický a mentální chod těla nezbytný. A všichni víme, že v létě je extra důležité pít jednu sklenici za druhou. Víte, jak chuť vody zlepšit – bez přílišného množství nezdravých přísad?

Pokud jste někdo, kdo si nechce či nemůže dopřávat slazené nápoje, věřte, že máte i jiné možnosti, jak docílit toho, aby čistá voda získala šmrnc. Potěší, že nevyžadují manuální zručnost ani velké investice!

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce představuje nejlepší způsob, jak vyživit své tělo. Citrusové plody od limetek a pomerančů po mandarinky jsou snadno dostupné a svěží. Můžete je jednoduše nakrájet a přidat do vody v láhvi, třeba společně s čerstvou mátou. Citron vymačkejte a dobře rozmíchejte, nebo jej pokrájejte na kolečka a přidejte přímo do vody. Nemáte-li po ruce ovoce, uvařte ovocný čaj dle svého vlastního výběru, nechte ho vychladnout a přichystanou čistou vodu jím nařeďte. Na zdraví!

Mražené bobule

Arónie, brusinky, maliny, ostružiny, borůvky, angrešt a tak dále. Zmrazené bobule ve formě ledových kostek zlepšují chuť vody. Bobule vhoďte do tvořítek na led, zalijte je vodou a nechte zmrazit. Dalším způsobem, jak vyrobit mražené kostky, je rozdrtit bobule, smíchat je s trochou vody, směs nalít do misky na led a vyhradit jí místo v mrazáku.

Ovocné a zeleninové slupky

Proč vyhazovat slupky, když loupete sezonní ovoce či zeleninu, jako je okurka, cuketa, mrkev či jablko? Vodu s ovocem nebo zeleninou skladujte dva až tři dny v lednici, poté ji přeceďte a vychutnejte si její „vytuněnou“ chuť.

Bylinky

Vylepšete vodu čerstvými lístky bazalky, rozmarýnu nebo koriandru. A nepřestávejte pít. Tělo využívá vodu téměř ke všemu, co dělá. Je důležitá pro zdravou pokožku, vlasy a nehty, pomáhá regulovat tělesnou teplotu, promazávat klouby, vyplavovat odpad a množit buňky. Voda ve skutečnosti tvoří přibližně 60 % těla dospělého člověka. Jak dlouho bez ní vydržíte? Traduje se, že ne víc než tři, čtyři dny…

Zdroje: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat