Prostreno.cz

Zdravé letní osvěžující nápoje

S přibývajícími horkými letními dny může být těžké udržet tělo hydratované a chladné. I když se může zdát, že sáhnout po sladké limonádě nebo energetickém nápoji je dobrý nápad, z dlouhodobého hlediska to může být nezdravé.

Zde je několik snadných a zdravých letních nápojů, které si můžete připravit doma a zůstat během teplých letních měsíců svěží. 

Ovocné koktejly

Ovocné koktejly jsou snadným a chutným způsobem, jak se v letních měsících ochladit a hydratovat. Ovocné smoothie připravíte jednoduše tak, že rozmixujete své oblíbené ovoce s trochou mléka nebo jogurtu a trochou medu nebo agávového sirupu. Nejenže jsou chutné a osvěžující, ale jsou také skvělým zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. 

Bylinné čaje

Bylinné čaje jsou skvělým zdrojem antioxidantů a představují snadný způsob, jak být v létě zdravý. Skvělou volbou jsou čaje jako ibišek, heřmánek, zázvor a zelený čaj. Čaj si můžete vychutnat studený nebo horký, s trochou medu nebo citronu pro lepší chuť. 

Zeleninové šťávy

Zeleninové šťávy jsou nápoje plné živin, které v létě osvěžují a hydratují. Zeleninovou šťávu si můžete připravit sami z oblíbených kombinací zeleniny, jako je mrkev, celer, řepa, okurky a špenát. Tyto šťávy jsou nejen plné důležitých vitaminů a minerálů, ale také skvěle chutnají a snadno se připravují. 

Perlivá voda

Pokud hledáte zdravější alternativu limonády, zkuste přejít na perlivou vodu. K dispozici je celá řada příchutí a jsou skvělým způsobem, jak zůstat hydratovaný bez přidaného cukru. 

Voda s ovocnou příchutí

Voda s ovocnou příchutí: Další skvělý způsob, jak se v létě hydratovat, je připravit si vlastní vodu s ovocnou příchutí. Nakrájejte své oblíbené ovoce a přidejte je do džbánu filtrované vody, abyste získali osvěžující nápoj s přidanou chutí. 

Další tipy na vyzkoušení

Toto je jen několik zdravých letních nápojů, které si můžete v létě dopřát, abyste byli svěží a hydratovaní. I když se vám nechce připravovat vlastní nápoje, hledejte komerčně prodávané nápoje bez přidaných cukrů a umělých aromat, abyste zůstali zdraví a vyhnuli se nežádoucím kaloriím. Díky těmto nápadům si můžete zpříjemnit letní sezónu a být mnohem zdravější.

Pokud hledáte něco chladivého k popíjení, co vám zároveň prospěje, začněte kokosovou vodou. Díky své sladké, hydratační chuti se stala oblíbeným letním nápojem a je plná důležitých vitamínů, minerálů a přírodních elektrolytů. Kokosová voda je ideální k pití během dlouhého dne na slunci nebo po něm. 

Dalším chutným a zdravým letním nápojem je ledový čaj. Existuje nekonečné množství možností, jak si vytvořit vlastní kombinace chutí – od ovocných směsí po bylinné nálevy – a vše, co potřebujete, je džbán, několik čajových sáčků a libovolné ovoce a koření. Pro zvýšení antioxidačních účinků můžete použít i zelený čaj.

Zdroje: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat