Prostreno.cz

Luštěninám před sexem vstup zakázán

Plánujete si večer plný vášně? Neponechávejte nic náhodě a přizpůsobte tomu i jídelníček. Proč se vyhnout těstovinám, brokolici i cizrně?

Pokud člověk ví, že ho čeká sex, důkladně se na to připraví. Někdo se pečlivě vydrhne ve sprše, u čehož se oholí od hlavy až k patě, zatímco jiný si kupuje nové spodní prádlo, povléká postel, chystá vhodný romantický hudební playlist, zapaluje svíčky a chladí láhev vína. Co ještě zbývá? Ano, chce to alespoň malou svačinku, protože kručení v břiše není tou nejlepší kulisou. Nemluvě o tom, že sklenička na uvolnění putující do prázdného žaludku může idylické erotické plány rychle ukončit. Ale pozor, to tyto potraviny vlastně také! Co před akcí raději nejíst?

Luštěniny jako cesta k trapasu

Ano, luštěniny jsou zdravé a tělu v mnoha směrech prospívají. Ne vždycky je na ně ale vhodná doba. Tělo je totiž obtížněji tráví a bakterie, které se u tohoto zdlouhavého procesu ochomýtají, způsobují fermentaci. To je proces, který těsně před vášnivou chvilkou v útrobách rozhodně nechcete, neboť jde ruku v ruce s nadýmáním a plynatostí. Tohle uvolněné atmosféře vážně nepřidá – ono to celkové uvolnění může mít hlasité a nevábně vonící pozadí. Ostatně, přesně odtud také pochází.

I na brokolici a květák si nechte zajít chuť

Hodně podobně jako luštěniny vám zatopí i brukvovitá zelenina, a to v čele s květákem, brokolicí, zelím a kapustou. I toto jsou pro organismus léčivé přírodní dary, ale pro všechny případy si je raději vychutnejte tehdy, když k vám žádná návštěva nemíří. „U brukvovité zeleniny je velmi pravděpodobné, že přivodí plynatost. Podíl sloučenin obsahujících síru přispívá k produkci výrazně páchnoucích plynů,“ varuje americká registrovaná výživová poradkyně Sabrina Oliver. Jinými slovy – zvukový vjem se vám možná pořadí ututlat, ale ke skrytí toho čichového nepomůže ani otevřené okno. A rázem bude po vášni!

Pečivo a těstoviny si dejte jindy

Křupavá bagetka, vláčný chléb rozplývající se na jazyku, těstoviny nebo brambory. Jde o rozdílné skupiny potravin, které však mají jednu věc společnou. Je to vyšší množství jednoduchých cukrů, které do vašeho systému posílají příval energie. Škoda jen, že to netrvá dlouho, protože po rychlém nárůstu vitality přichází těžká únava. A ta se vám dnes večer asi moc nehodí, že?

Zdroj: www.besthealthmag.ca/list/foods-to-avoid-before-sex-dietitians/, názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat