Prostreno.cz

Vánoční pečení si zaslouží upgrade pekařských potřeb

Počasí venku sice působí trochu děsivě, ale vůně čerstvě upečeného cukroví je tak nádherná! Ať už se letos chystáte na vanilkové rohlíčky, išelské dortíčky či Masarykovo cukroví s lískovými oříšky, ulehčete si práci a zbavte se pekařských potřeb, které už dávno ve vaší kuchyni nemají co dělat. Kde začít?

Vánoční sezona je opět tady. Hurá! Ale než nastavíte troubu na optimální teplotu, zkontrolujte, zda jste na sváteční pečení připraveni. Co všechno je nutné vyhodit, aby vás to nezdržovalo?  

Koření, směsi a polevy s prošlou platností

Když se připravujete na vánoční pečení, je nezbytné postupovat organizovaně, ideálně dřív, než vypukne nezvladatelný chaos. Nejprve projděte všechna svá koření a zkontrolujte data, která vypršela. Během kontroly zásob mouky, tuků a všech ostatních surovin se ujistěte, že nic nechybí, kupříkladu pečicí papír, cukrářské sáčky nebo papírové košíčky. Stejné pravidlo platí pro polevy, cukrové posypy a zdobení. Mouku nezapomeňte prosít, aby se provzdušnila.

Rozbitá vykrajovátka

Vykrajovátka na cukroví nejsou nejodolnější a pravděpodobně už ledacos mají za sebou, takže zahoďte všechny „řezačky“, jež jsou šišaté a nalomené. Pracujete-li s kovovými nebo plastovými špachtlemi, věnujte krátkou pozornost i jim. Vše, co je poškrábané, odštípnuté nebo jinak poškozené, musí pryč.

Válečky na těsto

Embosovaný váleček na těsto, jež zanechá otisk nádherných sněhových vloček, díky kterým cukroví potěší jak chuťové buňky, tak i oči, je skvělá věc. Jestli má potíže s rukojetí, s níž se špatně manipuluje, je čas obstarat si nový.

Popraskané plastové mísy

Hnětete těsto. V čem? V míse. Jestli plastové nádobí dáváte do myčky, možná i ono utrpělo šrámy. Horká voda a vysoké teploty plast deformují, proto je potřeba se podívat, zda jsou mísy v pořádku. Pokud si začnete všímat prasklin, nemějte s nimi slitování, náhradníci v obchodě stojí pár korun.

Věci, které dlouhodobě nepoužíváte

Ať už to jsou potravinářská barviva, silikonové formy, které jste z regálu vyndali před šesti lety, nebo spálená chňapka, není důvod uchovávat věci, jež nikdy neplánujete použít. Akorát se jimi zbytečně přehrabujete. Jakmile je vyhodíte, v kuchyni získáte místo navíc, takže se vám bude lépe a rychleji tvořit.

Zdroje: názor autora – celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat