Prostreno.cz

Lámavým nehtům pomůže mandlový olej

Už jste s mandlovým olejem zkusili vařit? Nebojte se toho! Je možné ho totiž i jíst. Hlavně si s ním nezapomeňte kromě obličeje pomazat i nehty, zpevní je natotata!

Běžně se uvádí, že mandlový olej je svým složením hodně blízký lidské pokožce, proto jí nesmírně prospívá. Tenhle tekutý poklad se získává lisováním mandlových pecek a na jeho blahodárné účinky přísahali už obyvatelé starověkého Řecka a Říma, kteří ho využívali výhradně jako ošetřující kosmetický prostředek. Postupem času se ale ukázalo, že olej z mandlí má i zdravotní přínosy, které rozhodně stojí za zmínku.

Nejen srdce z mandlí těží!

Jak asi správně tušíte, uvedený prostředek se může i konzumovat, což mimo jiné zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému, neutralizuje volné radikály, stabilizuje hladinu cukru v krvi, zvyšuje energii a podporuje hubnutí (1). Tento olej je natolik bohatý na vitamin E, že vám jedna jeho polévková lžíce pokryje takřka 30 procent denní doporučené dávky (2). Vysoký podíl „éčka“ mu pak propůjčuje i výše naznačené kosmetické výhody, jež zahrnují zachování hydratace pokožky, zpomalenou tvorbu vrásek, léčbu akné, ochranu před ultrafialovým zářením i minimalizaci strií (3). Nelze opomenout ani to, že tohle voňavé pomazání bývá spásou i pro nehty.

Ruce jako ze škatulky

Když se nehty třepí a lámou, neděje se to jen tak pro nic za nic. Obvykle to bývá důsledek nutričních nedostatků, mechanického poškození, častého kontaktu s chemikáliemi a agresivními čisticími prostředky, plísňového onemocnění a klidně i hormonální nerovnováhy. Naštěstí je tu mandlový olej! Ten je nabitý živinami a antioxidanty pro zlepšení kvality i kondice nehtů, a to včetně vitaminu  A, B1, B2 a B6. Jeho pravidelné vmasírování do nehtů a okolní kůžičky představuje ochranu před loupáním, praskáním, lámáním, vysušením i plísněmi (4). A protože působí proti stárnutí pleti, je skvělou alternativou krému na ruce.

Zdroje: (1) www.latourangelle.com/blogs/general/10-health-benefits-of-almond-oil (2) www.nutritionvalue.org/Oil%2C_almond_nutritional_value.html, (3) www.medicalnewstoday.com/articles/almond-oil-for-skin#benefits, (4) www.nafstuff.com/blogs/nafia/best-oils-for-nails-and-cuticles





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat