Prostreno.cz

Nejnenáviděnější domácí práce, kvůli kterým se páry nejvíce hádají

Jestli něco pořádně narušuje partnerskou harmonii, pak jsou to domácí práce, které si vyžádají až 13 hodin drahocenného času týdně. Jaké běžné činnosti jsou největším jablkem sváru?

Ach, ta pravá láska! Romantické procházky, večeře při svíčkách, něžné milování a snídaně do postele. Kéž by to zůstalo jen u toho, že? Ovšem tuhle kouzelnou vztahovou pohádku narušuje i klasický úklid, který je velmi častým důvodem hádek. Vážně je tak těžké domluvit se na tom, kdo umyje nádobí a utře prach?

Zlato, už zase je tu nepořádek!

Dle poznatků jistého zajímavého výzkumu se velmi vysoké procento lidí netají tím, že únavné domácí práce nesmírně zatěžují jejich partnerské soužití. Soudě podle odpovědí zúčastněných respondentů je to hlavně tím, že vyžadují obrovské množství času. A ona je to vlastně pravda. Autoři zmíněného průzkumu poukazují na skutečnost, že běžná údržba domácnosti zabere klidně i 13 hodin týdně, přičemž připomíná nekonečný příběh. Jaké činnosti patří mezi vůbec ty nejnenáviděnější? Zkusíte to na základě vlastních zkušeností uhodnout, nebo si raději přečtete fakta?

Problém je s pračkou i podlahou

Na prvním místě je mytí nádobí, což je v době, kdy většina jedinců vlastní myčku, poněkud zarážející. Druhou příčku obsazuje praní prádla, se kterým souvisí i jeho následné věšení na sušák a rovnání do skříně. Třetí pozice patří úklidu koupelny, na té čtvrté je pro změnu vysávání a stírání. Posledním jablkem sváru je vaření, jemuž předchází nakupování potřebných potravin. Ačkoli se tyto činnosti možná jeví tak, že při nich není co zkazit, každodenní realita potvrzuje opak. Celých 61 účastníků studie si posteskla nad tím, že musejí znovu uklízet poté, co to udělal nedůsledný partner. Více než třetina se přiznala k tomu, že by se klidně vzdala alkoholu, a dokonce i sexu, pokud by to znamenalo, že už nikdy nebudou muset uklízet, připravovat pokrmy ani nakupovat. To mluví asi za vše, nemyslíte?

Zdroj: www.blog.yelp.com/community/yelp-modern-love-and-household-responsibilities-survey/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat