Prostreno.cz

Drobné vychytávky, které rozhodně nesmí chybět v moderní kuchyni

21.05.2024 | Tipy a triky

Indukční varné desky, parní pečicí trouby nebo třeba profesionální sady hrnců jsou pevně spjaty s vybavením moderní kuchyně. Kromě velkých spotřebičů a nezbytných pomůcek k vaření existuje i několik menších vychytávek, které pozvednou vaše kulinářské snažení na další úroveň. Vybrali jsme pomocníky, kteří si zaslouží vaši pozornost.

Na ostří nože

Kvalitní nože jsou základem každé kuchyně. Čas údajně otupí i ostrý břit, nejinak je tomu u kuchyňských nožů. Proto vybavte svou domácnost profi brousky na nože, které umožní přesné ostření s nastavením úhlu broušení. Jedině tak budou jejich čepele dokonale ostré pro přesné a bezpečné krájení. Nedopusťte, aby se nože povalovaly v zásuvce a ničily se kontaktem s ostatním náčiním. Dopřejte jim vlastní prostor, třeba na magnetickém držáku na stěně. Mějte nože bezpečně a přehledně uspořádány a hlavně – vždy po ruce.

Dokonale připravené maso

Poté, co precizně nakrájíte maso na gril, byla by škoda ho odsoudit k vysušení. Při přípravě dokonalého medium rare steaku nebo třeba šťavnaté pečené kachny nespoléhejte pouze na svůj odhad. V moderní kuchyni by vám neměl chybět digitální teploměr na maso anebo přímo termosonda, která dokáže snímat vnitřní teplotu i z několika plátků masa zároveň. Ty nejmodernější sondy pracují na technologii Bluetooth a zašlou upozornění přímo do vašeho telefonu, že je maso hotové a můžete ho servírovat na stůl.

Tip: Práce s nabroušeným nožem se může kdykoliv nepříjemně vymknout z pod kontroly. Chraňte se i při výkonu každodenních činností. Proč si sjednat úrazové pojištění se dozvíte na této stránce.

Vzduch ven, chuť dovnitř

Vaši pozornost si rozhodně zaslouží také vakuovačky. Umožňují uchovávat jednotlivé potraviny i hotová jídla v chladničce i v mrazáku až 5× déle čerstvé. Vakuování pokrmů se rovněž stalo součástí oblíbené metody přípravy jídla „sous-videmichelinských šéfkuchařů. Suroviny se při ní vaří při nízkých teplotách ve vlastní šťávě, zachovávají si svou původní barvu, výraznou chuť a hlavně veškeré živiny. Můžete tedy svou kuchyň rovnou doplnit i o ponorný vařič na sous-vide a připravovat pokrmy jako ve špičkových restauracích.

Bezdotyková hygiena

S vařením se pojí i nutnost zvýšené hygieny. Rozlučte se se ušmudlanými vodovodními bateriemi a nádobami na mycí prostředek. Automatické dávkovače mýdla a prostředku na nádobí přesně nadávkují množství bez jediného dotyku. Kdo na to jde od lesa, vybaví kuchyňský dřez bezdotykovou baterií se senzorem, která spouští vodu jedním mávnutím. Moderní kuchyně by vám totiž měla usnadnit nejen přípravu jídla, ale také její údržbu a úklid. Kuchyňské doplňky můžete koupit například ZDE.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat