Prostreno.cz

Proč jen nemám ráda svoje tělo?

Málokterá žena je se svým vzhledem zcela spokojená. Ovšem existují i takové ženy, které své tělo přímo nesnášejí. Co za tím stojí?

Nenávidět vlastní tělo je velmi rizikový postoj k sobě samé. Spousta žen, které tímto pocitem trpí, nakonec onemocní anorexií či bulimií. Ostatní pak nejsou nikdy šťastné, trpí pocity méněcennosti a spoustou komplexů.

Jak ale taková nenávist k vlastnímu tělu vniká? Tady máte nejčastější důvody:

Krutá poznámka

Možná jste někde na chodbě v práci (nebo už ve škole) zaslechla několik vrstevnic, jak pronesly na adresu vašeho vzhledu nějakou urážlivou poznámku. A vzala jste si do hlavy, že měly pravdu. Hloupost! Spousta takových pomluv vzniká spíše ze žárlivosti a nepřejícnosti, než aby měly reálný základ. Někteří lidé jsou zkrátka zlí, nemá cenu se kvůli nim trápit celý život!

Nespokojenost s geny

Zatímco některé ženy mají postavu jako přesýpací hodiny, jiné jsou spíše typu „jablko“ a další zase „hrušky“. A není výjimkou, že si navzájem některé aspekty různých typů postav navzájem závidí. Žena s rovnou, chlapeckou postavou touží po zadečku, jablka závidí přesýpacím hodinám štíhlý pas a hrušky by rády větší ňadra. Není lepší smířit se s tím, co nám příroda nadělila? Každá postava je krásná!

Posedlost váhou

Hmotnost je komplikovaná veličina. Existuje spousta nejrůznějších tabulek, které nám říkají, kolik bychom vlastně měly vážit. A pokud do tabulky nezapadáme, panikaříme. Přitom hmotnost je ovlivněna řadou faktorů, není možné ji brát jako číslici, přes kterou nejede vlak. Neustálé vážení, které neukazuje výsledek, jaký byste si představovala, dokáže potrápit. A zbytečně.

Vzhled nade vše

Spousta žen klade na svůj vzhled neuvěřitelné nároky. To proto, že pro ně není nic tak důležitého, zatím ještě nepřišly na to, že žena není jen hezká tvářička a tělo bohyně. V takovém případě je na čase trochu přehodnotit svůj žebříček hodnot. Jen kvůli kráse vás nikdo dlouho a opravdově milovat nebude!

Víra v časopisy

Pokud se porovnáváte s obálkami časopisů a slečnami z plakátů, pak zabrzděte. Ani modelky, které pózovaly fotografům při dané příležitosti, se často nepoznávají! Doby, kdy žena v časopise vypadala přibližně stejně jako ve skutečnosti, jsou nenávratně pryč. Šikovné grafické programy nahradily přirozenost a vštěpují nám vymyšlený ideál ženské krásy, jehož nelze dosáhnout.

Koloběh diet

Na internetu koluje bezpočet zaručených návodů, jak rychle a hodně zhubnout. Pokud patříte mezi ženy, které jich už spoustu vyzkoušely, hrozí, že se dostanete do nebezpečného koloběhu. Ony diety slibující zázračné zhubnutí totiž nikdy nefungují tak, jak slibují. A z toho pramení silný pocit nespokojenosti. Chyba není ve vás, ale v "zázračných" dietních programech!

Nic pozitivního

Každý má nějakou tu vadu na kráse. Dokonalost prostě neexistuje. Ovšem proč se soustředit jen a jen na onu vadu a úplně přehlížet to, co je na vás krásné? Dobrá, můžete mít například menší ňadra nebo širší boky, než byste si představovala. No a co? Máte přeci krásné oči, smyslné rty, úžasně tvarované nožky… Stačí se jen pořádně podívat do zrcadla!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat