Prostreno.cz

Potraviny a nápoje, které urychlují stárnutí. Na co si dát pozor.

Milujete pikantní jídlo, které spláchnete dvojkou vína? Sladkosti jsou vaším nepostradatelným dopinkem? Máme pro vás špatnou zprávu. Tyhle návyky vám přidávají pár let navíc! Čemu se raději vyhýbat?

Obsah talíře jako urychlovač stárnutí? Bohužel je to tak. To, co konzumujete, výrazně ovlivňuje stav vaší pokožky. Jaké potraviny a nápoje se na vašem vzhledu podepíší ďáblovou rukou? Zde je seznam vašich úhlavních nepřátel!

Párky, klobásy a ti druzí

Zpracované maso chutná výborně, ale v jídelníčku by se mělo objevovat jen výjimečně. Většina je „naládovaná“ siřičitany a konzervačními látkami, které dokáží urychlit projevy stárnutí. Bohužel i různé záněty kůže nejsou výjimkou! Netřeba dodávat, že ani vysoký obsah soli nezpůsobí tělu nic dobrého…

Ostré pokrmy

Někdo to rád pálivé. Vy také? Pak byste měli vzít na vědomí, že pikantní jídla rozšiřují cévy. V některých případech následně vznikají červené otoky a to pleti vůbec nesvědčí. Občas si pochutnat na „ďábelské stravě“ ničemu neuškodí, ale nadměrná konzumace vám může hodně uškodit.

Slané pochoutky

Brambůrky, oříšky, tyčinky. Výborný mls k televizi? Jak se to vezme. Součást každého pytlíku i jednotlivého kusu se nese ve velkém množství sodíku. Ten způsobuje zadržování vody a dehydrataci – nepřítele krásné a zářivé pleti. Když už to musí být a honí vás mlsná, mějte sklenici vody stále při ruce!

Alkohol

Metla lidstva má dehydratující účinky a s kvalitním spánkem si vůbec nerozumí. Alespoň tak to naznačují vědecké studie. Není těžké uhodnout, jak se spánkový deficit brzy projeví – unavený vzhled, rychlejší stárnutí, nerovnoměrná pigmentace a snížená pružnost pokožky. Dvojka vína k dobré večeři jistě patří, ale i tady platí, že všeho s mírou. Možná víc, než kde jinde…

Sladkosti

Čokoláda a pár sušenek jako lék na depresi? Když to s nimi budete přehánět, daleko větší úzkost pocítíte při pohledu do zrcadla. Pokud totiž příjem cukru přesáhne množství, které buňky dokáží zpracovat, dochází k poškození kolagenu. A ten je třeba udržovat ve formě, jelikož se jedná o protein, který má v rukou pevnost pokožky. Co třeba procházka na zahnání chmur místo bonbónů?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat