Prostreno.cz

Pomoc, celulitida! Můžeme si za ni sami?

Celulitida trápí muže i ženy (ty ale častěji) po celém světě. Potýkají se s ní modelky i baculky, zkrátka téměř všichni. Co za vznikem celulitidy stojí? A můžeme se nevzhledným ďolíčkům nějak vyhnout?

Některé příčiny pomerančové kůže (například genetické dispozice) ovlivníme jen těžko, ale jiné faktory, které za celulitidou stojí, už ve své moci máme. Které?

Sedavé zaměstnání

Pokud trávíte v práci celý den sezením u počítače, jste skvělým kandidátem na pomerančovou kůži. Těžko samozřejmě změníte zaměstnání, ale to neznamená, že nemůžete nic dělat! Zkuste si dopřát pravidelné, několikaminutové přestávky, během nichž se například párkrát projdete po chodbě nebo vyběhnete schody. Namísto mailů kolegovi do druhé kanceláře se zvedněte a jděte mu svůj nápad sdělit pěkně z očí do očí. Zkrátka využijte každou možnost, kdy se můžete odlepit od židle!

Žádná svalová hmota

Pokud se vám pod kůží nerýsují žádné svaly, bude případná celulitida pořádně viditelná. Soustřeďte se na posilování kritických partií (stehna, zadeček) a uvidíte, jak se začne pomerančová kůže ztrácet a pokožka bude krásně vypnutá.

Nevyvážená strava

Kůže je největším orgánem, který máme, a tak není divu, že se na ní promítne každý hřích, kterého se v našem životním stylu dopouštíme. A o naší stravě to platí dvojnásob. Nezdravé stravování je s celulitidou úzce spjato. Zaměřte se příště na svůj jídelníček a na talíř si nakládejte jen potraviny, o kterých víte, že lidskému organismu prospívají.

Zánětlivé procesy v těle

Nezdravý životní styl má navíc za následek vznik nejrůznějších zánětlivých procesů v organismu, které se rovněž na naší pokožce (mimo jiné právě prostřednictvím celulitidy) projevují. A tak se ujistěte, že svému tělu dopřáváte dostatek důležitých antioxidantů, které se záněty účinně bojují. Kde je hledat? Nejlépe v čerstvé zelenině a ovoci!

Dehydratace

Bylo prokázáno, že nedodržování pitného režimu má na vznik celulitidy důležitý vliv. Přitom právě zajistit si dostatečný příjem tekutin je tak snadné! Mějte vždy na očích lahev s vodou, kterou během dne upíjejte. Pamatujte, že některé nápoje (například káva, černý čaj, 100% džusy apod.) se do pitného režimu nepočítají a naopak mohou způsobovat odvodnění organismu. Vsaďte proto na vodu nebo bylinkové čaje!

Příliš mnoho soli

Pokud překračujete doporučenou denní dávku soli (5 gramů), pak se to na vaší kůži (a nejen na ní) zaručeně projeví. Ano, nadměrné solení může způsobovat celulitidu. A tak se naučte zvýrazňovat chuť pokrmů jinak, například bylinkami či kořením.

Jo-jo efekt

Hubnete, přibíráte, hubnete, přibíráte… Jo-jo efekt je pro naši pokožku pořádná zátěž, a tak není divu, že se nám odmění nevzhlednými ďolíčky. Namísto neustálých dietních pokusů zkuste pomalu a jistě změnit životní styl směrem k vyvážené stravě s dostatkem pohybu a zajistěte si tak postupné ubývání na váze a především udržení zdravé hmotnosti!

Opalování

Není žádnou novinkou, že nadměrní slunění poškozuje kůži. A tak nebude ani žádným velkým překvapením, že se sluneční paprsky podílejí na vzniku celulitidy. Přestaňte trávit hodiny na pláži či v soláriu za účelem opálení. Opravdu vám to nesvědčí!

Příliš těsné džíny

Pokud to přeženete s úzkými nohavicemi, znesnadníte průtok krve ve stehnech a tím přispějete ke vzniku celulitidy. Nic proti přiléhavým kalhotám, ale pamatujte, že se v nich musíte cítit především pohodlně!

Cigarety

Potřebujete další důvod, proč s kouřením konečně přestat? Tak tady ho máte – kuřáci mají mnohem vyšší riziko vzniku celulitidy (a spousty velmi závažných onemocnění). Cigarety se totiž neblaze podepisují na stavu kůže, tu na stehnech nevyjímaje.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat