Prostreno.cz

Čaje na podrážděné nervy. Které vás hodí do pohody?

Novoroční stres? Zažeňte ho bylinkovými čaji! V práci je zmatek, doma chaos, jste pod tlakem a nervy máte napnuté. I tak se může projevit začátek nového roku! Naštěstí jsou tu bylinky, které vám udělají dobře. Co vás opět hodí do pohody?

Bylinková antistresová metoda? Učiněná první pomoc! Některé čaje vám totiž vykouzlí úsměv na tváři a dodají tolik potřebný optimismus. O kterých se tu bavíme?

Zklidňující levandulový čaj

Ingredience? 20 gramů levandule, 20 gramů kořene kozlíku lékařského, 20 gramů máty peprné, 40 gramů listů hořké byliny vachty. Jednu lžíci směsi zalijte šálkem vroucí vody a nechte pár minut vylouhovat. Užívejte třikrát denně a dobré rozpoložení vám bude kdekdo závidět.

Tekutý „prášek“ si připravíte ze 40 gramů mateřídoušky, 40 gramů levandule, 30 gramů kozlíku lékařského, 30 gramů majoránky, 30 gramů máty, 30 gramů heřmánku a 30 gramů kmínu. Dále je třeba lžička medu a 1 decilitr bílého vína. 3 lžíce smíchaných bylinek spařte horkou vodou a po čtvrt hodině louhování sceďte. Přidejte víno a med. Popíjejte při „nervové krizi“ - a hned bude lépe.

Čaj pro zlepšení nálady

Ano, i ten se nabízí a hodí vám v nouzi záchranné lano. Skládá se ze 45 gramů violky vonné, 25 gramů kozlíku, 25 gramů tymiánu a 15 gramů kontryhele. Jednu lžíci směsi zalijte 1/4 litrem vařící vody a dopřejte si doušek třikrát za den. Vážně to funguje!

Čaj na dobrý spánek

Bez pořádného odpočinku není ani psychická pohoda. Jak si přivodit sladké snění bez zbytečného zíraní do stropu? Smíchejte 30 gramů třezalky, 30 gramů meduňky, 10 gramů heřmánku, 5 gramů máty a 10 gramů lipového květu. Polévkovou lžíci nechte 15 minut louhovat a hodinu před ulehnutím vypije šálek. Ovečky už počítat nemusíte, tomu odzvonilo!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat