Prostreno.cz

Tajemství rychlého hubnutí: Získejte sexy postavu do plavek

V tomto období se mnoho lidí snaží zhubnout a dostat se tak na svoji vysněnou váhu. Redukce hmotnosti závisí jen na dvou věcech, jídelníčku a pohybu. Když najdete ten správný poměr příjmu stravy a výdeje kalorií při pohybu, máte vyhráno a kila jdou dolů. Máme pro vás několik tajemství fitness trenérů, jak celé hubnutí ještě více urychlit!

Existuje mnoho cvičebních plánů a redukčních jídelníčků, které vám pomohou dosáhnout vysněné váhy, a také mnoho tajemství, jež vám pomohou dosáhnout svého cíle úspěšně a rychleji.

1. Nezapomínejte na zahřátí

Před tím, než tělu pořádně naložíte v posilovně, je dobré ho protáhnout a zahřát. Krátká zahřívací rozcvička podpoří krevní oběh v celém těle, včetně svalů, a snižuje riziko natáhnutí ztuhlého svalu. Rychlé rozproudění krve zvedne tepovou frekvenci a podpoří spalování již od začátku vašeho tréninku.

Před cvičením své tělo dobře protáhněte, poté se můžete zahřát 5minutovou kombinací - 5 minut svižná chůze na pásu, 5 minut jízda na kole s velmi mírnou zátěží, 5 minut chůze namístě, kdy zvedáte kolena nad pas. Během těchto aktivit byste se neměli zadýchávat a být schopni plynule mluvit, jde jen o zahřátí, ne o rekordní výkon. Po této rozcvičce se můžete pustit do běžného tréninku.

2. Začněte svůj den cvičením

Mnoho studií doporučuje věnovat se fyzické aktivitě hned v dopoledních hodinách, některé dokonce ještě před snídaní. To už necháme na vás, na co se cítíte. Dopolední aktivita rozproudí váš metabolismus a během celého dne bude tělo lépe spalovat kalorie a podpoříte trávicí procesy.

Pokud si nemůžete dovolit hodinové cvičení ráno či dopoledne, podle vědeckých studií stačí alespoň 20 minut mírného aerobního cvičení. Dopolední cvičení zlepšuje koncentraci a kognitivní funkce.

3. Nevěnujte se jen jedné aktivitě

Naše tělo je velmi inteligentní a přizpůsobivé, a pokud se budete věnovat dlouhodobě jedné aktivitě, po čase si zvykne a při dané aktivitě bude spalovat méně kalorií než na začátku.

Fitness trenéři doporučují věnovat se různým sportovním aktivitám a kombinovat je podle nálady, časových a finančních možností. Podle nálady se můžete projet na kole, jít na svižnou procházku, vyrazit do fitness nebo cvičit doma jen s vlastní váhou. Vyberte si oblíbené aktivity a libovolně je kombinujte, ať si vaše tělo nezvyká jen na jednu rutinu.

4. Krátká cvičení po celý den

Každý pohyb se počítá, nemusíte se jen hodinu v kuse potit v posilovně a pak zbytek dne prosedět v kanceláři. Zkuste vynechat výtah a vyběhněte schody, vystupte o zastávku dřív a ten kousek dojděte... Je mnoho možností, jak propašovat pohyb do běžného dne.

Podle vědecké studie je pro naše tělo mnohem prospěšnější 10minutové mírné cvičení než 30minutové fyzicky náročné cvičení. Už se nemusíte vymlouvat, že nevydržíte hodinu cvičit v kuse nebo nemáte čas, prostě si rozdělte cvičení do krátkých intervalů a je to.

5. Zapomeňte na víkendové lenošení

Těšíte se, že se o víkendu natáhnete na gauč a nebudete nic dělat? Tak na to zapomeňte, vaše snaha o sexy křivky by byla vniveč. Nemusíte běžet hned do fitness centra, ale vyměňte gauč za oblíbenou aktivitu, jděte s rodinou na procházku, zaplavat si, zahrát si ping pong, nebo se věnujte zahrádce. Nevěřili byste, kolik spálíte kalorií obyčejným zahradničením.

6. Zařaďte silový trénink

Teď zapomeňte na obrázky kulturistů, máme na mysli posilování s mírnou zátěží. Začátečník si vystačí s jednokilovými činkami, rozhodně nepřepínejte své síly. Pokud chcete zhubnout a vyrýsovat své křivky, fitness trenéři doporučují posilovat s malou váhou a častějším opakováním. To zaručí spalování tuků a zároveň posílení svalstva.

7. Poslouchejte hudbu

Vědecká studie prokázala, že poslech svižné hudby působí blahodárně na náš mozek. Podporuje fyzickou aktivitu, protože náš mozek se více soustředí na hudbu a není tolik soustředěn na únavu způsobenou cvičením. Díky poslechu hudby můžete udržovat správné tempo nejen při běhu, ale i u ostatních fyzických aktivit.

8. Skupinové cvičení

Někdo cvičí rád sám, ale pro někoho je vhodnější skupina. Cvičení ve skupině přináší podporu a motivaci od ostatních členů - a podpora je přece důležitá. Pokud nejste stavění na větší skupiny, můžete se domluvit jen s kamarádkou a jít zaběhat nebo se projet na kolečkových bruslích. Vzájemné hecování z vás vypotí tolik kalorií…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat