Prostreno.cz

Po cvičení je vhodný pomerančový džus

Stravování před i po cvičení má svá pravidla. Dnes se zaměříme na ty nejlepší potraviny, které si dopřát až PO! Během cvičení tělo vydá spoustu energie, kterou po skončení fyzické aktivity potřebuje zase dodat. Takže nás přepadají různé chutě na vše, co vidíme okolo. Tyhle neuvážené svačinky nám mohou ovšem uškodit a naše hodinové pocení ve fitku je za pár minut to tam. Příště to zkuste jinak a připravte si s sebou alespoň malou svačinku.

Po cvičení je běžné, že dostane hlad a hlavně vás přepadají všemožné chutě. Pokud nechcete zahodit svoje úsilí, které jste právě vydali na cestě k vysněné postavě, máme pro vás 10 vhodných svačinek, které si můžete dopřát hned v prvních 15 minutách po fyzické aktivitě.

Pomerančový džus

Džus je skvělou alternativou nepřeberných nápojů nabízených ve fitness centrech. Běžně nabízené nápoje jsou vhodné spíše před či během cvičení. Po cvičení vám udělá nejlepší službu obyčejný pomerančový džus. Obsahuje velkou dávku vitaminu C a doplní do těla potřebný draslík, který napomáhá obnovit hladinu tekutin v těle. Pomerančový džus také dobře funguje jako proteinový koktejl.

Kefír

Kysané mléčné nápoje díky obsahu probiotických bakterií velmi populární. Jeden šálek kefíru obsahu 11-14 g „kompletních proteinů“, které potřebuje vaše tělo doplnit. Mléčné výrobky jsou užitečné hlavně pro udržení svalové hmoty a k urychlení úbytku hmotnosti.

Banány

Banány obsahují vysoký podíl kvalitních sacharidů, které potřebujete doplnit po cvičení. Sacharidy pomáhají obnovit koncentraci glykogenu, který pomáhá regenerovat poškozené svaly. A navíc obsahují spoustu potřebného draslíku.

Borůvky

Tyto bobulky jsou považovány za velmi silný antioxidant. Ve skutečnosti borůvky až trojnásobně zrychlují zotavení po namáhavém tréninku.

Sušené ovoce a ořechy

Mezi rychlé svačinky také patří ovoce a oříšky, vhodné jsou různé nedoslazované směsi, které vám doplní vše potřebné a zaženou vlčí hlad.

Ananas

Ananas je vyhlášený spalovač tuků, ale je také vhodný na konzumaci po cvičení. Obsahuje bromelin, který dokáže rychle hojit otoky, modřiny, svalovou únavu a bolest. Dále je bohatý na vitamin C, který je klíčový pro obnovu tkání.

Kiwi

I kiwi je vynikajícím zdrojem vitaminu C a hlavně potřebného draslíku. Nezapomeňte, že nejvíce vitaminů a živin se skrývá ve slupce kiwi.

Sladké brambory – batáty

Spolu s velkým množství sacharidů obsahují sladké brambory i řadu cenných živin, především vitaminy B6, C a D, hořčík a draslík.

Losos

Losos dodá vašemu tělu nejen značnou dávku bílkovin, ale také cenné omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají s obnovou svalstva a zvyšují výkonnost.

Vejce

Bílkoviny a sacharidy jsou nejlepší kombinací pro zdravou svačinku. Navíc vejce obsahují prospěšný vitamin D. Vhodnou svačinkou po cvičení je jedno či dvě vejce vařená na tvrdo. Vařená vejce umožňují tělu absorbovat dvojnásobek bílkovin než v syrovém stavu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat