Prostreno.cz

Varovné signály, že pijete málo vody

Pořád vás bolí hlava a se záněty močových cest nestačíte běhat ke svému gynekologovi? Když si k tomu připočítáte i suchou pokožku a svalové křeče, o nedostatečném pitném režimu už není pochyb. Napravte to, než bude pozdě…

Voda tvoří až 60 procent tělesné hmotnosti, takže není překvapující, že tato blahodárná tekutina se podílí téměř na každém procesu, který v organismu probíhá. Jak jste na tom s pitným režimem vy? Pokud se najdete v těchto bodech, pravděpodobně ho trochu flákáte. Tímhle se vám tělo snaží říct, že je na suchu a volá o pomoc!

Barva moči jako předzvěst katastrofy

Jedním z výborných ukazatelů, který vám neomylně napoví, zda máte dostatek tekutin, je moč. Má-li ta vaše tmavě žlutou barvu, znamená to jediné – vysokou koncentraci odpadních látek, což je důsledek bídné hydratace.

Svalové křeče, bolístka na protest

Registrujete nepříjemné pnutí v končetinách? Výstražné znamení bliká na poplach. Jelikož se teď v parných dnech o něco více potíte, odchází touto přirozenou cestou z těla i elektrolyty, které pomáhají svalům správně fungovat. Jejich nízký počet bývá příčinou svalových křečí a ty vám naznačují, že je nejvyšší čas na sklenku vody. Z ní získáte novou dávku těchto pomocníků!

Suchá pokožka, na kterou ani krém nestačí

Mažete se hydratačními krémy, jenže bez valného výsledku? V tom případě si můžete být jistí, že příčina suchého problému číhá pod povrchem. Při dehydrataci tělo není schopné produkovat dost mazu, který napomáhá udržet vlhkost pokožky. Pijte více vody a za pár dní máte po starosti. Navíc ušetříte nemalé částky za pečující kosmetiku…

Náchylnost k zánětům močových cest. Tady jde do tuhého!

Dostatečný pitný režim není jen otřepané lékařské klišé, které slýcháte ze všech stran. Je to především způsob, jak odplavit bakterie z močového měchýře. Není těžké uhodnout, že pokud se tito nepřátelé zabydlí ve vašem „systému“, vesele se množí v močovém traktu a za vaši pohostinnost se odvděčí častými, bolestivými stavy. Neberte si před nikým servítky a pijte, co se do vás vejde!

Bolest hlavy bez zdánlivé příčiny

Je prášek proti bolesti nedílnou součástí vaší kabelky, protože migréna přichází čím dál častěji? I tohle signalizuje, že přísun vody není takový, jaký by měl být. Váš mozek je totiž velice citlivý na chemické reakce, které probíhají v krvi. Dehydratace je tedy spolehlivým spouštěčem a příčinou, proč máte studený obklad na čele a jste totálně mimo provoz.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat