Prostreno.cz

Jak vyčistit plíce po dlouholetém kouření

Jste v trafice jako doma a bez cigarety si kávu snad ani neumíte představit? V tom případě byste měli dbát na přísun jistých potravin a pravidelně pít elixír, který pročistí vaše plíce od škodlivých látek. Zmírníte tak drtivé následky svého zlozvyku!

Kouříte? Pak asi víte, jaká rizika to přináší a že vám to dvakrát neprospívá. Jestli se nikotinu oddáváte dlouhá léta, je pravděpodobné, že máte typický kašel a zaděláno na bronchitidu. Samozřejmě, že nejlepším řešením je přestat, ale co si budeme povídat, vymanit se ze spárů závislosti nebývá úplně jednoduché…

Hazard se zdravím, který se vymstí

Je úplně jedno, jestli si kupujete cigarety lehké, těžké, slimky nebo ochucené například mentolem. Všechny druhy totiž „zamoří“ plíce nemalým množstvím dehtu a toxinů, které nahrávají bolestem na hrudi kvůli blokádám na plicích.

Často je úplně narušena rovnováha buněk v těle, což přispívá k rozvoji buněk karcinogenních (těch, které způsobují rakovinu) nejen v plicích, ale také v ústech a krku. Pokud se i s tímhle rizikem odmítáte zbavit veškerých kuřáckých propriet, zmírněte dopady tohoto zlozvyku alespoň určitými potravinami, které mají schopnost odstraňovat z organismu škodlivé látky. O kterých je řeč?

Jídelníček pro vyznavače nikotinu

Zaměřit byste se měli na bohaté potravinové zdroje vitaminu C. Především proto, že „céčko“ se podílí na antioxidační obraně buněk a chrání cévy – respektive se snaží napravit to, co jste cigaretami napáchali. Dopřejte si tedy pravidelně brokolici, listový špenát, kapustu, mrkev a pšeničné klíčky. To jsou ta správná čistidla útrob, která podpoří dýchací systém, snižují riziko infekce i výskyt rakoviny. Když už jsme u toho, připravit si můžete také zázračný elixír.

Ani kapka nazmar

Účinný nápoj na čistění plic se skládá ze čtyř složek. Připravte si 1 menší zázvor, jehož léčivé schopnosti eliminují toxiny z dýchacího traktu. Dále 1 kilogram cibule (ta platí za bojovníka proti rakovině), špetku kurkumy (ničitele bakterií) a 400 gramů medu. Jaký je postup výroby?

Do 1 litru vody přidejte med a přiveďte k varu. Poté do hrnce přihoďte nakrájenou cibuli a zázvor. Když směs začne znovu vařit, ovoňte ji kurkumou a stáhněte teplotu. Po pár minutách se obsah zmenší na polovinu, což je žádoucí. Tekutinu nechte vychladnout, přelijte do láhve a uchovávejte ji v lednici. Lék užívejte každé ráno po 2 lžících na lačný žaludek a stejné množství si dopřejte i 2 hodiny před večeří.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat