Prostreno.cz

Spánek na levém boku je zdraví prospěšnější

Spánkem strávíme poměrně velkou část svého života a ani vědcům spánek prostě nedá spát a stále přicházejí s nějakými novinkami z našich ložnic. Dnes se zaměříme na spaní na boku a přesněji na tom levém, podle vědců je levá strana přímo zázračná.

Kvalitní spánek je pro naše tělo důležitý, spánkový deficit nejen může za naši únavu, špatnou náladu, ale také za mnohé zdravotní problémy.

Pokud patříte mezi spáče na levém boku, tak podle vědců byste měli mít o něco navrch. Máme pro vás hned několik důvodů, proč to dnes vyzkoušet na levačku.

Lepší spánek pro těhotné

U těhotných žen může levostranná spací pozice zabránit tomu, aby játra působila tlak na dělohu. Může také pomoci zmírnit bolesti zad, další úlevu přinese i polštář, který si dáte mezi kolena, nejen že se o sebe nebudou tlačit, ale také uvolníte páteři.

Zlepšuje lymfatický systém

Lymfatický systém odplavuje z těla škodlivé látky a toxiny. Lymfatický systém těla je dominantně umístěn na levé straně a levou stranou je místo, kde tělo transportuje a odvádí větší část lymfatické tekutiny. Cestující tekutina, nesoucí bílkoviny, metabolity a toxiny, je na své cestě čištěna lymfatickými uzlinami a nakonec jde do srdce. Slezina je jeden z nejdůležitějších orgánů v lymfatickém systému a je také umístěna na levé straně těla. Když spíte na levé straně, gravitační schopnost umožňuje lepší odvodnění krve a tekutiny skrze slezinu.

Pro lepší trávení

Když spíte na levé straně, gravitační síly usnadňují přesun jídla z tenkého střeva do tlustého střeva a podporují pravidelnou ranní stolici. Navíc během spánku na levé straně se zmírňuje i plynatost ve střevech.

Zmírňuje pálení žáhy

Spánek na levé straně může také pomoci snížit pálení žáhy a může pomoci vyčistit dráždivou kyselinu rychleji, než když ležíte na pravé straně. Spánek v nesprávné poloze může způsobit, že žaludeční kyselina vstoupí do jícnu, což způsobuje nepříjemné pálení.

Úleva od bolesti zad

Tato výhoda je stejná, ať už spíte na pravém či levém boku. Lidé s chronickou bolestí zad, většinou nejsou schopni ležet dlouho na zádech, proto je pro ně úlevou poloha na boku. Spánek na boku uvolňuje tlak na páteř a snižuje bolest zad.

Uvolňuje křečové žíly

Spánek na levé straně je také prospěšný pro naše dolní končetiny. Pokud vás trápí křečové žíly, vyzkoušejte spánek na levém boku. Tato poloha napomáhá správnému proudění krve v dolních končetinách.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat