Prostreno.cz

Letní péče o ruce. Budou vám stačit zásoby z kuchyně

Během letních měsíců vedra dehydratují organismus a odvádějí veškerou vlhkost z pokožky, která vypadá matně a zašle. Vypadat jako stařenka? Tak to vážně nechcete! Dejte si extra pozor na nechráněné ruce…

UVA paprsky pronikají do spodních vrstev pokožky a probouzejí buňky nazývané melanocyty. Tyto buňky produkují melanin, což je hnědý pigment. Suma sumárum, opalování, respektive jeho výsledek, je sice sexy, ovšem zvyšuje riziko předčasného stárnutí pokožky. A zvlášť ruce jsou vystaveny maximální expozici slunce, protože jsou zřídka schované před škodlivými paprsky. Pak není divu, že se kde kdo setkává s nerovnoměrným tónem pleti a nežádoucími skvrnami. Rychlá pomoc? Na agresivní bělení kůže zapomeňte a spíš zkontrolujte domácí zásoby.

Jogurt a kurkuma

Vezměte misku s jogurtem a přidejte k němu 1 čajovou lžičku prášku z kurkumy. Smíchejte a aplikujte na opálené ruce. Po 20 minutách opláchněte. Jogurt obsahuje probiotika, jež zesvětlují pokožku a zvlhčují ji, zatímco kurkuma zlepšuje nerovnoměrný tón pleti. Ruce zase budou jako nové!

Namáčení v citronové šťávě

Vezměte misku s teplou citronovou šťávou a namočte do ní opálené ruce – na dobu 20 minut. Poté opláchněte studenou vodou. Vitamin C v citronové šťávě chrání kožní buňky před UV zářením. Ujistěte se, že po uplynutí této doby poskytnete pokožce dostatečnou hydrataci, protože kyselá vápenatá šťáva ji může vysušit.

Aloe vera

Vezměte gel z čerstvé aloe vera a naneste jej na ruce. (Můžete zakrýt tenkými rukavicemi.) Nechte působit přes noc a ráno umyjte. Gel se skládá z antioxidantů, které chrání kožní buňky a odstraňují opálení.

Okurková pasta

Vezměte šálek šťávy z okurky a přidejte několik kapek šťávy citronové. Smíchejte, přidejte prášek z kurkumy a vytvořte pastu. Tu naneste na ruce, nechte půl hodiny působit a poté opláchněte. Tato procedura obnoví pokožku a pomůže znovu jí získat ztracenou záři.

Mandlová pasta

Vezměte 5 až 6 mandlí a namočte je (přes noc). Později mandle smíchejte s mlékem, rozmixujte a připravte si pastu. Naneste na ruce, nechte 20 minut působit a smyjte. Mandle jsou bohaté na vitaminy a riboflavin, které chrání kůži a zlepšují její zdraví. Na zdraví všech rukou!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat