Prostreno.cz

Minerály posílí vaši imunitu

Prevence infarktu, rakoviny, demence, nespavosti i premenstruačního syndromu? Tohle mají minerály v malíku! Jen je třeba vědět, na jaké se zaměřit. A co vy, nemáte v tomhle trochu mezery? Teď to můžete napravit…

Většina lidí si dobře uvědomuje, jak důležité jsou vitaminy A, B a C, ale na příjem minerálů už tak trochu zapomíná. Jenže i tyto cenné látky jsou pro lidské zdraví naprosto zásadní! Zde je seznam těch, které vaše tělo přímo vyžaduje ke správnému fungování. Vyslyšíte ho?

Bor, pro kosti i hlavu

Tuto minerální látku byste rozhodně neměli podceňovat. Bor (borum B) je nezbytný pro zdraví kostí i mozkovou funkci. Používá se také k prevenci bolesti svalů, Alzheimerovy choroby, artritidy a rakoviny. Nedostatek vede nejen ke zdravotním komplikacím, ale také ke špatnému vstřebávání vápníku a hořčíku, z čehož koukají další potíže. Najdete jej v mandlích, brokolici nebo sójových bobech.

Vápník, na zuby i poruchy spánku

Každý už někdy v životě slyšel, že bez vápníku se silné kosti zkrátka neobejdou. A chrup zrovna tak! Málokdo však tuší, že je účinným prostředkem proti nespavosti, obezitě a premenstruačního syndromu – prokletí všech žen. Máte ho dost?

Měď, blaho pro srdce

I když název zní tak trochu nebezpečně, jedná se o běžný minerál, který prokazatelně zlepšuje funkce mozku a mírní některé příznaky artritidy. Zároveň spolehlivě eliminuje infekce v krku a předchází srdečním onemocněním. Měď by měla jít vždy ruku v ruce s železem, aby nedošlo ke snížení obsahu hemoglobinu v krvi. Mezi zdroje patří luštěniny, játra, rozinky, listová zelenina, ořechy.

Železo, dar pro krev i svaly

Železo má zásadní roli při tvorbě zmíněného hemoglobinu a jeho nedostatek často vede k anémii. Dále prospívá metabolismu, zlepšuje funkce mozku, aktivitě svalů a posiluje imunitu. Je velice užitečné pro osoby trpícími nespavostí, nebo syndromem neklidných nohou. Není to váš případ?

Hořčík, proti křečím a infarktu

Hořčík je nesmírně hodnotný minerál, jelikož nabízí spoustu výhod, včetně léčby vysokého krevního tlaku, prevence infarktu, svalových křečí a cukrovky. Nutno zmínit, že snižuje úzkost i úrovně stresu. Zvlášť vhodný je pro těhotné ženy a pacienty s astmatem.

Jód, nutnost pro prsa

Máte strach z fibrocystického onemocnění prsou, jako jsou bulky, cysty, nebo mastopatie? Užívejte jód, který vás před nimi ochrání. Jeho nedostatečné množství může vést právě k rozvoji těchto uvedených nemocí. Přijde však vhod i v případě kožních vyrážek a ekzémů.

Draslík, něco na tlak

Ani bez draslíku se nelze obejít, protože reguluje hladinu cukru v krvi a stejně dohlíží i na krevní tlak. Platí za prevenci kardiovaskulárních chorob. Dále bojuje proti otokům, jelikož zvyšuje tok vody po celém těle. To jste věděli?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat