Prostreno.cz

Zdravotní pití slané vody

Existuje mnoho způsobů, jak zlepšit svoje zdraví. Pravděpodobně čekáte výčet zdravé stravy a pravidelného pohybu. Tak samozřejmě, že máte pravdu, ale je tu jedna věc, která je opravdu snadná a navíc nesmírně účinná. Věda podporuje teplou slanou vodu – klidně i denně. Proč?

Ranní voda s citronem je skvělá. Co ale zkusit přidat do šálku s teplou vodou trochu soli? Hodí se to zvlášť při detoxikaci a opravě buněk. A kdyby jenom to. Mezi další výhody patří regulace hladiny cukru, podpoření metabolismu, zpevnění kostí, zlepšení imunitního systému a křečových žil. Ostatně, nebudete ani první a zároveň ani poslední, kdo tuhle metodu vyzkoušel. Pití slané vody je praktikováno již několik let. Je totiž známo, že sůl může vyčistit jak tlusté střevo, tak trávicí systém. Její pravidelná konzumace navíc pomáhá při pohybu střev. Nevěříte? Přesvědčte se na vlastní kůži.

Dobrý sluha, zlý pán

I když sůl má negativní pověst (když to s ní přeženete, můžete si zadělat třeba na hypertenzi), není nutné se jí bát. Organismus ji totiž doopravdy potřebuje k několika biochemickým procesům, včetně svalové kontrakce, stimulace nervů, regulace vodní bilance, regulace pH, stabilitě buněčné stěny, funkce nadledvin a štítné žlázy či absorpci živin.

Pití horké slané vody může nastartovat mechanismus těla a podpořit ho k přirozené detoxikaci a odstranění odpadu. Také pomáhá povzbuzovat trávicí systém, což se hodí zvlášť v případě, že trpíte nadýmáním, nebo se špatně vyprazdňujete. Zkuste takový malý experiment a naordinujte si slanou vodu po dobu jednoho týdne.

Síla moře, která vás postaví na nohy

Stačí jen špetka (ideálně mořské soli, která je bohatá na sodík a oproti klasické kuchyňské soli obsahuje jiné minerály, které pomáhají vyvážit obsah sodíku) rozpuštěná ve vlažné vodě a vypitá na lačný žaludek – každé ráno. Za sedm dní se budete moci těšit z mnoha výhod, ať už vám to teď přijde jakkoli bizarní. Stačí se odhodlat.

Někteří lidé si myslí, že detoxikace není pro ně. Je to otázka. I když mnozí odborníci nesouhlasí a říkají, že čištění organismu není nutné, pravda je taková, že většina z nás jí špatné jídlo. Nezdravé potraviny mohou způsobit přetížení toxiny, odpady a těžkými kovy. A to je důvod, proč máte problémy s pletí, jste unavení, nebo máte potíže s trávením. Tomu může být za pouhých sedm dní konec! Přisolte si…





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat