Prostreno.cz

Trápí vás menopauza? Pomoc najdete v přírodě

Menopauza je součástí našeho života a je to normální projev lidského těla každé ženy, za který se rozhodně nemusíme stydět. Na každou z nás to přijde v jiném věku, ale jednou prostě zaklepe na dveře. Příznaky menopauzy se u každé z nás o něco liší, některé ženy to poznají s ústupem menstruace, některé trápí noční pocení či časté návaly horka. Ať už jsou příznaky jakékoliv máme pro vás několik tipů jak je zmírnit a vzít tuhle část života pevně do svých rukou.

Vědecké studie dokládají, že až 80 % žen mají výše zmíněné příznaky spojené s menopauzou, zbylých 20 % žen přiznává, že do období menopauzy vklouzly, aniž by si něčeho všimly. Tuto skutečnost velmi ovlivňuje životní styl, to znamená pravidelný pohyb a zdravá strava. Pokud právě procházíte menopauzou, tak vyzkoušejte tyto přírodní pomocníky, zklidní nejen nepříjemné příznaky, ale podpoří i celkové zdraví vašeho organismu.

Všemocný ženšen

Už z názvu slyšíme, že by mohlo jít o něco pro ženy a je tomu skutečně tak, ženšenový kořen je velmi přínosný pro organismus každé ženy a to v každém věku. Také patří mezi ty nejlepší přírodní léky při menopauze, napomáhá lépe zvládat stres, podporuje vitalitu, posiluje imunitní systém a zklidňuje mysl. Cílem ženšenu je zlepšit vaši náladu zvýšením neurotransmiterů a navodit tělu zdravý životní cyklus. Pozor je třeba si uvědomit, že ženy s vysokým krevním tlakem by neměly užívat ženšenový kořen. Kromě toho prášek z kořene ženšenu nejezte nalačno, u citlivých osob může vyvolat nevolnost. 

Ploštičník hroznatý

Ploštičník hroznatý se považuje jak za okrasnou tak i léčivou rostlinu. Mezi všemi vhodnými bylinami při menopauze, patří mezi ty nejlepší, zbaví vás symptomů menopauzy co nejpřirozeněji. Ploštičník tlumí bolest, snižuje návaly horka a také pocity úzkosti a deprese. Sušenou bylinku zakoupíte v bylinných lékárnách, kde vám poradí i přesné užívání, z byliny se připravuje čaj a doporučuje se užívat jednou či dvakrát za den.

Sója

Na svůj jídelníček byste měli zařadit sójové boby a výrobky ze sóji. Sója napomáhá snižovat širokou škálu příznaků, které jsou způsobeny menopauzou. Boby jsou bohaté na Isoflavony (fytoestrogeny) a dodávají tělu potřebný estrogen, čímž zmírňují i další příznaky, jako je špatná paměť a únava. Snažte se pravidelně konzumovat sóju, nezáleží na tom v jaké podobě, doporučují se veškeré sójové produkty a sójové boby.

Šalvěj

Šalvěj napomáhá tělu snížit frekvenci návalů. Podle mezinárodní studie vyplívá, že jen 64 % žen v průběhu menopauzy zažije návaly horka. Šalvěj obsahuje estrogenní hormony a další účinné minerální a hormonálně účinné látky, mimo jiné přispívá ke zlepšení paměti. Existuje mnoho doplňků stravy vyrobených ze šalvějových listů, nebo můžete užívat bylinku v podobě čajů a nálevů.

Závěrem

Když žena prochází menopauzou, podstoupí několik změn v životním stylu. Rozhodně se za toto období nestyďte a neváhejte o tom informovat svého lékaře, příznaky jsou velmi závažné a rozhodně byste je neměla přehlížet. Lékaři ženám v menopauze také doporučují vyhýbat se kofeinu a do svého života zařadit vhodnou pohybovou aktivitu, jako je například jóga. Vaší mysli také prospěje pravidelná meditace, které vám pomůže zvládat všední stres a napětí.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat