Prostreno.cz

Smíchejte skořici a med a získáte přírodní lék na artritidu i akné

V ájurvédské medicíně se med a skořice značně využívají. Obě tyto složky mají silné léčebné vlastnosti a při kombinaci zajišťují dobré zdraví mysli a těla. Jak to, že díky nim můžete i zhubnout?

Med je tvořen glukózou, fruktózou a minerály, jako je železo, vápník, fosfát, chlor, draslík a hořčík. Obsahuje také vitaminy B1, B2, B3, B5 a B6. Navíc má antiseptické, protizánětlivé, antioxidační, antibakteriální a léčebné vlastnosti.

Skořice je zase výjimečný zdroj antioxidantů. Obsahuje také vitaminy A, E, D a K. Navíc má silné antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti. Společně s medem tak funguje jako přírodní léčba mnoha nemocí. Ostatně posuďte sami.

Léčí artritidu

Artritida může způsobit spoustu bolesti v kloubech a ovlivnit vaši mobilitu. Můžete použít med a skořici, abyste si ulevili. Tato směs pomáhá udržovat zdraví kostí a zmírňuje bolesti kloubů. (Skořice má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které snižují otoky, zarudnutí a ztuhlost postižených kloubů. Med zvyšuje protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.)

Proto smíchejte 1 polévkovou lžíci surového medu (organický, nefiltrovaný) a ½ lžičky skořicového prášku v šálku teplé vody. Každé ráno vypijte na prázdný žaludek.

Nebo smíchejte stejné části skořice a medu a směs aplikujte na postiženou oblast. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Proveďte to dvakrát denně. Pokud vám však aplikace působí problémy (pokožka zrudne či pálí), s kúrou tohoto typu přestaňte.

Zvyšuje imunitu

Chutná kombinace medu a skořice je také účinná při posilování imunitního systému. Obě složky totiž mají antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají tělu bojovat a zabíjet škodlivé bakterie a viry. Zároveň antioxidanty nalezené v medu i ve skořici působí proti volným radikálům v těle.

Smíchejte ¼ čajové lžičky skořicového prášku s jednou polévkovou lžící organického medu. Konzumujte dvakrát denně. Pokud chcete, můžete obě složky smíchat ve sklenici vlažné vody se šťávou z jednoho citronu.

Tento jednoduchý trik udrží váš imunitní systém silný a zabrání běžným onemocněním, jako je například nachlazení a chřipka.

Bojuje proti akné

Jak med, tak skořice pomáhají léčit kožní onemocnění, jako je akné a infekce. To kvůli antimikrobiálním vlastnostem. Navíc med udržuje pokožku hydratovanou a zabraňuje ucpávání pórů, což je jedna z příčin akné. A postup?

Důkladně promíchejte 1 čajovou lžičku medu a ½ lžičky skořicového prášku. Použijte na oblast postiženou akné. Nechte 10 minut působit a poté smyjte teplou vodou. Opakujte jednou nebo dvakrát denně.

Zlepšuje spánek

Med a skořice také spolupracují na léčbě problémů souvisejících se spánkem. Protizánětlivé vlastnosti obou složek pomáhají snižovat otoky v oblasti krku, které mohou bránit dýchacím cestám a způsobit spánkovou apnoe. (Spánková apnoe je jednou z příčin narušeného spánku.) Pomáhají také při hubnutí, což je důležitý krok při léčbě spánkové apnoe.

Výhodou je i to, že skořice i med mají sedativní vlastnosti. Proto smíchejte 1 až 2 čajové lžičky prášku skořice v šálku horké vody, přidejte 1 polévkovou lžíci medu a před spaním vypijte. Můžete také vypít sklenici teplého mléka s trochou medu a skořice (opět denně před spaním).

Pomáhá při hubnutí

Med a skořice. Při použití ve spojení se správnou stravou a cvičením vám pomohou rychleji zhubnout. Antioxidanty v medu mohou pomoci snížit přírůstek hmotnosti, zatímco skořice reguluje stravovací návyky tím, že eliminuje chuť k jídlu. Navíc skořice podporuje metabolismus a pomáhá při hubnutí.

Přidejte ½ čajové lžičky skořicového prášku do šálku horké vody. Takto nechte 10 minut a přidejte 1 čajovou lžičku surového organického medu. Pijte dvakrát denně, jednou ráno a znovu večer.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat