Prostreno.cz

Léčba bolestivého hrudníku. Co vám udělá dobře

Máte chřipku a kromě obvyklých potíží, které tato nepříjemnost obnáší, vás ještě bolí na hrudníku? Pomozte si parní inhalací, zázvorovým čajem, jablečným octem nebo mlékem s kurkumou. Tyto prostředky zmírní vaše utrpení!

Když se řekne bolest na hrudníku, kdekoho jako první napadne infarkt. Jistě, možná příčina to pochopitelně je, ovšem viníkem je i nachlazení, chřipka, sinusitida, kašel nebo akutní bronchitida. A právě těmito onemocněními se to teď všude jenom hemží! Také jste nějakou z těchto chorob „vyfasovali“? Pak se vám asi špatně dýchá, váš hrudník je „přetížen“ hleny, cítíte tlak a možná i tu bolest. Vydržte, pomoc je na cestě. Po těchto domácích prostředcích se vám konečně uleví!

Inhalace páry jako účinná útěcha

Vdechování páry, pěkně zhluboka, vám skutečně může pomoci při uvolňování hlenu, který „řádí“ v horních dýchacích cestách. Je možná zbytečné připomínat, jak se tato kúra provádí, protože každý ji už asi někdy v životě absolvoval. Tak dejte rychle vařit vodu v konvici, připravte si hrnec a velký ručník, kterým si přikryjete hlavu, ať ani kousek tepla nepřijde vniveč.

Zázvorový čaj, osvědčená klasika

Pití horkého zázvorového nápoje se při bolestivosti hrudníku vřele doporučuje, neboť je vynikajícím protizánětlivým prostředkem. Nastrouhejte si tedy kousek čerstvého zázvoru, zalijte ho vroucí vodou, a po chvilce louhování přidejte lžičku medu a několik kapek citronové šťávy. To vás postaví na nohy!

Jablečný ocet, pomocník v nesnázích

Dalším zaručeným prostředkem, o jehož skvělých výsledcích se všeobecně ví, je jablečný ocet. Jeho protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti pomáhají „vyhnat“ hleny z dýchacích cest, což je teď jen k užitku. Chcete-li využít léčebnou sílu tohoto speciálního octa, promíchejte dvě polévkové lžíce ve sklenici vody. Ptáte se na ideální dávkování blahodárného drinku? Dopřejte si ho třikrát denně, to je tak akorát.

Kurkuma. Tu seznamte s mlékem

Nemáte po ruce zázvor ani jablečný ocet? Pokud v domácích zásobách naleznete indický šafrán neboli kurkumu, není nic ztraceno. Lžička tohoto vzácného koření rozmíchaná ve sklenici teplého mléka podporuje bezproblémové dýchání, zatočí s bolestí, a ke všemu navodí i pocit ospalosti. „Zlaté mléko“ konzumované před spaním bojuje na několika frontách, za což mu jistě budete vděční…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat