Prostreno.cz

Povislá oční víčka. Vyzrajte nad nimi i bez plastiky

Co si budeme povídat, tento problém trápí stovky, ne-li tisíce žen. Jste mezi nimi i vy? Neztrácejte nervy ani čas přemýšlením o návštěvě kliniky estetické medicíny. Se svěšenými víčky vám totiž pomůže heřmánek, aloe vera, okurka a vaječný bílek!

Za povislá, nebo chcete-li svěšená oční víčka, nese vinu kolagen – tedy respektive jeho snížená produkce. K úbytku této ve vodě nerozpustné bílkoviny dochází následkem stárnutí, ale pozor – může to být také vizitka stresujícího a nezdravého životního stylu. Ať už je ale příčina jakákoliv jedno je jisté – nikdo o klesající víčka nestojí, protože člověku vizuálně přidávají i několik let. Jenže co s tím?

Řešení v podobě plastické chirurgie skýtá možné řešení, ovšem kdo si něco takového může dovolit? Naštěstí existují i přirozenější a mnohem levnější způsoby, jak se této patálie zbavit. Například?

Heřmánkový čaj, východisko za hubičku

Běžně popíjíte heřmánkový čaj za účelem zmírnění stresu, nebo jako prostředek proti nespavosti? Pak u vás jistě není o použité čajové sáčky nouze. Rozhodně se jich nezbavujte, byli byste sami proti sobě. Když je totiž necháte vychladit v lednici, a poté si je přiložíte na zavřené oči, máte k dispozici efektivní možnost, jak se problému zbavit.

Aloe vera, víc než jen dekorace

Není žádným tajemstvím, že gel z květiny aloe vera je vynikajícím přírodním „nástrojem“ pro celou škálu kosmetických potíží – včetně ztráty pružnosti okolo víček. Jediné, co musíte udělat, je oželet jeden „šlahoun“, rozříznout ho podél, vymačkat z něj alespoň čajovou lžičku blahodárného gelu a smíchat ho s trochou jogurtu. Směs si pak aplikujte, kam je třeba, nechte 20 minut působit, potom ji smyjte vlažnou vodou.

Vaječný bílek jako zachránce

Vzhledem k tomu, že vajíčka jsou nabitá bílkovinami, jako varianta k „utažení“ pokožky se vyloženě nabízejí. Jak je použít? Bílkem si jednoduše „přetřete“ zavřené oči – a tím to hasne. Za několik minut ucítíte napětí, což je jasné znamení, že je čas na oplach. Když budete tuto kúru provádět pravidelně, možná se pak v zrcadle ani nepoznáte!

Okurka? Ano, i ta pomůže

Každý ví, že plátky okurky jsou perfektní nápravou kruhů pod očima. Jenže stejně fenomenálně fungují i o kousek výš. Okurka obsahuje vysoký podíl vitaminu C, což je antioxidant nezbytný pro „výrobu“ kolagenu. Používejte tento zlepšovák klidně i každý den, brzy budete mít po starosti!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat