Prostreno.cz

Nenechte chladné počasí připravit vás o krásu

Jste přesvědčení o tom, že balzámy na rty a zvlhčovače pokožky jsou tou nejlepší cestou, jak získat hydrataci, kterou s chladnými teplotami potřebujete jako sůl? Jak se to vezme. Není totiž všechno zlato, co se třpytí!

Babí léto má už pro letošek asi definitivně „vybráno“, nastupuje tvrdá podzimní realita – sychravo, deštivo a nevlídno. Jenže zatímco vy se před zimou ochráníte svetrem, bundou a šálou, vaše pokožka je bez milosti vystavena útoku přírodních živlů. Chladnější teploty ji bez pardonu připravují o hydrataci, což může mít následky v podobě vysušování, urychlení stárnutí a tvorbě vrásek. Jaká opatření můžete přijmout, abyste nezvyšovali riziko kosmetické apokalypsy?

Minimalizujte příjem kofeinu a alkoholu

Pít pravidelný šálek kávy v dopoledních hodinách je samozřejmě v pořádku – zvlášť, když vám to pomůže překonat únavu. Ovšem pozor, nic se nemá přehánět. Jestli vypijete denně více než tři „dávky“, jdete dehydrataci doslova na ruku. Obsažený kofein má diuretické účinky, takže podporuje vylučování vody z organismu. To samé platí i pro alkohol. Chcete-li zachovat vlhkou a přirozenou strukturu pleti, užívejte tyto nápoje s umírněností a vždycky s mírou.

Nezanedbávejte péči o rty

K typicky podzimním i zimním vizitkám patří popraskané rty, které mají tendenci se loupat. Proto byste ani tuhle část obličeje neměli nechávat napospas osudu. Sázíte na zvláčňující pomádu s tím, že zachrání situaci? Právě naopak. Některé balzámy obsahují dráždivé látky, například vonné přísady, mentol a kafr. Ty nahrávají zánětům i ztrátě potřebných tekutin. Navíc čím častěji je používáte, tím mohou být vaše rty sušší, tudíž se dostanete do začarovaného kruhu. Vhodnou ochrannou bariéru bez následků vám zajistí obyčejná vazelína, včelí vosk nebo bambucké máslo.

Se zvlhčovačem buďte opatrní

Krémů na zvlhčování pokožky naleznete na pultech obchodů spoustu. Víte ale, jak s nimi správně zacházet? V jejich případě totiž platí jedno zásadní pravidlo – méně je více. Nadměrné množství, které si s vidinou zachování vláhy aplikujete na tvář, může ucpávat póry, čímž vám hrozí zvýšená náchylnost k různým kožním onemocněním. Obvykle je to kvůli obsaženým problémovým přísadám na chemické bázi, o něž není v těchto produktech nouze.

Nejlepším přístupem k problému je sáhnout po takovém krému, v němž se skrývají přírodní složky, jako je třeba zmíněné bambucké máslo nebo mandlový či makadamový olej. S těmi pocit mastné pokožky nehrozí a navíc efektivně chrání kůži proti vysušování následkem chladným teplot.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat