Prostreno.cz

Zázvorová terapie pro vaši kůži a vlasy

Každý si je dobře vědom toho, že zázvor je fenomenálním domácím prostředkem při nevolnosti, rozrušení žaludku i bolest v krku. Ale tato snadno dostupná bylinka pomáhá i pokožce a vlasům! Jak s její pomocí budete krásnější?

Zázvor obsahuje celkem 640 různých chemických látek a k dostání je v každém supermarketu, i když se říká, kousky nejlepší kvality jsou k sehnání u vietnamských obchodníků. Ať už jej nakupujete kdekoli, musíte vědět, co udělá s vaší pletí i vlasy!

Zpomaluje stárnutí pokožky

Několik šálků zázvorového čaje denně, nebo konzumace jídel s velkorysým přídavkem zázvoru, potlačuje známky stárnutí pokožky. To proto, že zázvor má schopnost řídit zánět, tedy problém, který může způsobit řadu potíží, včetně zrychleného stárnutí pleti. Platí tedy, že při pravidelné konzumaci zázvoru bude snazší bránit tvorbě vrásek.

Pomáhá léčit pupínky a akné

Mnoho přípravků na akné obsahuje drsné chemikálie, které pokožku dráždí a vysušují. Zahoďte je, nejsou potřeba! Aplikace zázvoru na kůži je fajn nápad už jen proto, že tato bylinka potlačuje bakterie způsobující pupínky a zároveň eliminuje začervenání pleti. Do studeného zázvorového čaje ponořte kousek bavlněné látky a přiložte na problémové oblasti. Nechte 15 až 20 minut působit a poté smyjte.

Dodává zdravou barvu

Nejste spokojeni se zabarvením své pokožky? Opět vám pomůže zázvor, který dodává pokožce zářivou barvu a zdravý nádech. Jednoduše uchopte malý plátek čerstvého zázvoru a jemně jím masírujte pokožku pomocí malých kruhových pohybů. To podpoří krevní oběh. Do vašich kožních buněk se také dostane více živin a kyslíku.

Pomáhá uklidnit drobné popáleniny

Když dojde k menšímu popálení, omyjte oblast vlažným zázvorovým čajem, který zabije bakterie a zabrání, aby se na postižené části podepsala infekce. Zázvor je také úžasný lék na spálenou pokožku, tak na to v létě myslete. Nechte šálek zázvorového čaje ochladit v ledničce a pak ho aplikujte na pokožku.

Bělí jizvy

Existuje řada domácích prostředků pro zesvětlení jizev, ke kterým patří třeba citronová šťáva, zralá papája nebo mléko. Zdá se však, že zázvor tyhle všechny pomocníky předčí. Pro dosažení nejlepších výsledků nakrájejte opravdu tenké kusy kořenů zázvoru a na příslušných místech je zafixujte páskou. Nechte působit asi 40 minut. (Provádějte denně po dobu jednoho týdne.)

Pozitivně působí na celulitidu

Jak již bylo uvedeno, zázvor pomáhá podporovat krevní oběh. To je přesně důvod, proč může být použit k potírání celulitidy. Potřebujete 1/4 šálku olivového oleje, 1/2 šálku cukru, 2 lžíce strouhaného zázvoru a trochu citronové kůry. Směsí jemně masírujte problémová místa, a to několik minut před sprchováním. Chce to však pravidelnější režim, jen jednou nestačí…

Stimuluje růst vlasů

Ztrácíte více než sto vlasů denně, nebo prostě jen chcete mít hustší hřívu? Nechte zázvor, aby vám s tím pomohl! Vše, co musíte udělat, je vmasírovat (ještě před mytím vlasů) teplý šálek zázvorové šťávy do pokožky hlavy. Mimochodem, toto řešení je také účinnou všestrannou léčbou lupů, protože zázvor má vynikající antimikrobiální vlastnosti.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat