Prostreno.cz

Esenciální olej cassia. Proč je dobré mít ho po ruce

Někdy i velký problém dokáže vyřešit malé množství esenciálního oleje. Konkrétně ten z čínské skořice pomáhá léčit průjem, zbaví vás depresí i bolestí, a navíc zmírní příznaky premenstruačního syndromu.

Esenciální olej cassia se získává z kůry stálezeleného stromu skořicovníku čínského. Ano, je sice podobný „klasické skořici“, ale má oproti ní sladší vůni i vyšší koncentraci užitečných organických sloučenin. Ve světě aromaterapie je tento olejíček velice ceněn pro své blahodárné schopnosti, kterých se můžete nejen nadýchat. Jaká pozitiva se skrývají v každé kapce?

Čistička vzduchu, co se vám zalíbí

Jeden z důvodů, proč je olej z čínské skořice ve světě tak populární, je ten, že spolehlivě likviduje bakterie a viry ve vzduchu, které jsou častými viníky infekcí. Zprovozněte tedy aromalampu, pročistíte si domácí ovzduší tím nejvoňavějším způsobem! Tím vlastně podstatně snížíte i riziko, že vás nějaký ten bacil „dostane“.

Léčba průjmu, o které je dobré vědět

Vzhledem k tomu, že v momentálním období se to viry všude jenom hemží, není nouze ani o nepříjemné střevní chřipky. Víte o tom svoje? Pokud už se na živočišné uhlí nemůžete ani podívat, zkuste si naordinovat olej cassia, který má protizánětlivé vlastnosti. Pár kapek přidaných do vody může ukončit vaše martyrium. Takže, na zdraví!

Ničitel bolesti, co se s tím nepáře

Bolavé klouby či svaly? Na nic nečekejte a dopřejte jim hojivý dotek, hned bude lépe! Smícháním cassia oleje s olejem kokosovým či olivovým získáte léčivé „mazadlo“, které zlepší krevní oběh, urychlí hojení a přinese útěchu nejedné lokální bolístce.

Nepřítel depresí a všudypřítomného stresu

Příjemná vůně esenciálního oleje platí za výkonného „zlepšovatele“ nálady. Jinými slovy, tahle první pomoc je nutností pro všechny, kteří se často ocitají pod palbou splínů, depresí a úzkostí. Tak zapalte svíčku a vyžeňte negativní emoce ze své hlavy i domácnosti! Dlužno dodat, že cassia mírní také příznaky premenstruačního syndromu, takže jako pomocník žen je zkrátka k nezaplacení.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Hřibová omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat