Prostreno.cz

Bylinné čaje proti nadýmání a pro úlevu

Zase máte v břiše nějak „plno“, což vám způsobuje bolesti i nepohodlí? Nezoufejte a návštěvu lékárny odložte na neurčito. Pokud máte doma heřmánek, fenykl, zázvor nebo ibišek, jste od nadýmání zachráněni!

Ibišek, jste od nadýmání zachráněni!

Špatné stravovací návyky, alergie na určité potraviny, zácpa, premenstruační syndrom, úzkost nebo stres. Tohle všechno může způsobit nadýmání, které je velmi nepříjemné. Těžko říct, co je na něm nejhorší – jestli ten „vypouklý“ pupek, plynatost, bolest břicha nebo nevolnost! I vy takhle často a doslova trpíte? Svěřte se „do rukou“ přírody, která zná lék na každou neduhu. Co vám v těžkých chvílích pomůže?

Heřmánkový čaj, klasika nejen na spaní

Heřmánek je celosvětově známý jako lék proti úzkosti a nespavosti. Ovšem bojovníkem proti nadýmání je také, jen se o tom málo mluví. Cenné látky, které se vyskytují v každé jeho „porci“, uvolňují svalstvo trávicího systému, zbavují křečí i pocitu plného břicha. Už vaříte vodu v konvici?

Fenyklový čaj, něco na břicho i nervy

Na základě mnoha odborných studií se prokázalo, že éterické oleje obsažené ve fenyklu usnadňují pohyb potravy ve střevech, a proto je konzumace tohoto „spasitele“ ve formě bylinného čaje výborným domácím prostředkem proti nadýmání. Přírodní poklad je také schopen rázně uklidnit pocuchané nervy a přispívá ke snížení hladiny škodlivého cholesterolu. Můžete to tedy vzít jedním šmahem!

Zázvorový čaj, nepřítel nevolností

Obtěžující příznak toho, že ve vašich útrobách to není tak docela v pořádku, se dá snadno vyřešit i zázvorem. Tato nezbytná součást indické a čínské kuchyně má antibakteriální a protizánětlivé účinky, a kromě nachlazení pomáhá i při žaludečních, těhotenských a cestovních nevolnostech. Pro zachránce s výraznou chutí není vůbec žádným problémem, aby vás okamžitě zbavil „břišní patálie“.

Ibiškový čaj, sázka na jistotu

To, že horký nápoj z ibišku má prazvláštně červenou barvu, ještě není důvodem, abyste se mu vyhýbali – naopak! Ibišek je přímo fenomenálním medikamentem proti nadýmání, neboť díky kouzelnému složení má schopnost odstraňovat přebytečný plyn i vodu z gastrointestinálního traktu. Dejte si šálek a hned vám bude lépe!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat