Prostreno.cz

Proč je dobré jíst při dietě banány

Že na banán byste se při shazování kil neměli ani podívat? Právě naopak, dopřávejte si ho pravidelně. Působí totiž jako prevence proti přejídání, urychluje metabolismus a regeneruje svaly po cvičení.

Každý ví, že banány jsou darem pro srdce, neboť jejich vysoký obsah draslíku reguluje hladinu krevního tlaku. Ale že jsou pomocníky i při hubnutí? To bude pro mnohé nejspíš novinka. I když se o tomto tropickém ovoci povídá ledacos, určitě se vyplatí zařadit ho do dietního jídelníčku – hned z několika důvodů. Který je vám nejsympatičtější?

Prevence proti přejídání. A to se hodí

Protože plody banánovníku překypují vlákninou, která prospívá trávení, v tomto směru vše funguje „jako po drátkách“. Jenže vláknina má i další pozitivum, jež hraje do karet všem dietářům – dokáže navodit pocit sytosti na dlouhé hodiny, čímž se minimalizuje počet útoků na ledničku.

Pomoc při regeneraci po tréninku

Když se člověk potřebuje zbavit nežádoucích kilogramů, neobejde se to bez pravidelného cvičení. I s tímhle vám přítel ve žluté slupce hodně pomůže, protože je napěchován draslíkem. K čemu že je tento minerál dobrý? Ocení ho svaly po náročném cvičení, jelikož má příznivý vliv na regeneraci a dokáže mírnit křeče i bolestivé namožení, když to ve fitku trochu přeženete.

Urychlení metabolismu, které není na škodu

Co dalšího nelze banánu upřít? Načerpáte z něj pořádnou dávku vitaminů skupiny B, což jsou živiny, které urychlují metabolismus a přispívají ke spalování tuků. Významně totiž podporují „výrobu“ energie, takže vás udržují fyzicky aktivní. A čím více aktivity, na kterou máte dostatečný pohon, tím rychlejší spalování tukových polštářků, to je snadná rovnice. Kromě toho jsou i vitaminy z „béčkové“ kategorie prospěšné pro zdraví mozku a nervové soustavy.

Zdroj cenných látek v každém soustu

Jakoby výhod banánu už tak nebylo dost, exotický drahokam vám navíc poskytne „samé lepší věci“, které vám pomohou zachovat si celkové zdraví. Třeba vitaminy C, D a E, bílkoviny, hořčík, mangan, železo, zinek, vápník a celou řadu antioxidantů. V jednom kousku „číhá“ něco kolem stovky kalorií, což ale v návalu energie, kterou z něj získáte, vypotíte „jako nic“.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat