Prostreno.cz

Kokosová voda má nepopíratelné zdravotní výhody

Gwyneth Paltrowh, Rihanna a Madonna to pijí. Proč přesně se z kokosové vody stal takový trend, na který nejen celebrity nedají dopustit?

Na základě statistik počet kokosových produktů, které se dostávají na trh, rok od roku stoupá zhruba o pětinásobek. Důvod? Konkrétně kokosová voda obsahuje draslík, vysoké množství elektrolytů, hořčík a vápník. Logicky ji tak zbožňují sportovci i lidé, kteří vyznávají přírodní potraviny.

Pokud se totiž jedná o vodu bez umělých sladidel, chemikálií, falešných potravinářských barev a cukru, není co řešit. Kokosová voda je bezlepková, má velmi nízký obsah tuku, obvykle nevyvolává alergie a v mnoha případech je zabalená tak, že šetří životní prostředí. Navíc je lyofilizována (jedná se o proces sušení mrazem). Chcete další důvody, proč ji pít?

Zdravotní přínos kokosové vody

Poskytuje palivo svalům a mozku. Kokosová voda pomáhá zlepšit nervový přenos i funkci nervového systému, a to díky elektrolytu, který obsahuje. Právě ten také chrání před svalovými křečemi.

Pomoc při trávení

Bioaktivní enzymy v kokosové vodě pomáhají při metabolismu a trávení. Díky elektrolytickému účinku tělo rychleji vstřebává potraviny a zvyšuje účinnost léků. Pomáhá také při zklidnění střevních křečí nebo bolesti.

Podporuje imunitní systém

Kyselina laurová v kokosové vodě je antivirová, protiplísňová a antibakteriální. To znamená, že může odstranit kandidové, a dokonce i střevní červy a posiluje imunitní systém tak, aby potlačil infekci.

Obsahuje esenciální elektrolyty

Zmíněný přírodní nápoj zároveň obsahuje sodík, vápník, draslík, fosfor a hořčík. Všechno to jsou důležité ionty, které pomáhají regulovat svaly, srdce, tekutiny a vyvažují elektrický potenciál buněk.

Působí proti stárnutí

Brali byste cytokininy, sloučeniny, které chrání buňky před rakovinou a stárnutím? Pak pijte kokosovou vodu.

Udržuje zdraví ledvin a srdce

Kokosová voda může pomoci snížit riziko mrtvice a hypertenze, stejně jako léčit nebo zabránit vzniku ledvinových kamenů. Pravidelnost je však klíčová. Dvě deci jednou za týden nikoho nespasí.

Nedá šanci dehydrataci

Před a po tréninku, v průběhu dne, nebo jen tak na chuť? Kokosová voda pomáhá s pitným režimem, udržuje optimální hladinu tekutin v těle, zatímco přítomný draslík vyrovnává tlak vody v krvi a buňkách. Ještě se divíte, že Madonna nebo Rihanna tíhnou k tomuto nápoji?

Zdroj: www.healthonline.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat