Prostreno.cz

Aby děti dobře rostly

Zatímco je pravdou, že tělesnou výšku ovlivňují geny, vědci tvrdí, že výživa může toto pravidlo porušovat. Sní vaše dítě o tom, že se stane modelkou nebo basketbalistou? Pak musíte vědět, čím ho krmit!

Podle odborníků jsou dnešní lidé o více než 4 centimetry vyšší než v minulosti. Prý je to způsobeno zlepšením výživy v průběhu let. Ať už je pravda jakákoli, pravidelný přísun jistých potravin a nápojů prý může dětem pomoci v jejich růstu. Co je na tom pravdy?

Mléko

Existuje několik důvodů, proč mléko pomůže vašemu malému vyrůstat. Je to skvělý zdroj vápníku, který, jak všichni ví, posiluje kosti. V mléce je také přítomen protein. I když je pravda, že bílkoviny jsou nezbytné pro budování svalů, ve skutečnosti jsou spojovány i s růstem a správným vývojem. Nemáte ve svém okolí nějakou rodinnou farmu, která mléko dává do skla?

Vejce

Vejce v každodenní stravě dětí umožňuje přísun vápníku a bílkovin, tedy dvou nezbytností nutných pro růst a výškový potenciál. Co je na vejcích hezké, je jejich variabilita. Nejeden rodič je svým potomkům připravuje zábavnou formou. Vejce s kloboukem z rajčat? Fantazii se meze nekladou.

Ovesné vločky

V rámci snídaně je ideální podávat ovesné vločky. To proto, že jsou bohaté na minerály, které pomáhají vyvíjet a posilovat kosti. Řeč je o vápníku, manganu a fosforu. Podle odborníků na výživu ovesné vločky zároveň posilují imunitní systém vašeho dítěte, s ohledem na obsah železa, zinku a mědi.

Kuře

Jak již bylo řečeno, i protein je důležitý pro zdraví a vývoj kostí. A to je také důvod, proč byste měli sem tam vykouzlit chutné kuřecí pokrmy. Tedy pokud chcete, aby váš malý človíček rostl jako z vody. Kuřecí maso je plné bílkovin a má nízký obsah tuku. To znamená, že vaše dítě může mít všechny proteiny, které jeho tělo potřebuje, a to bez zvýšení rizika onemocnění srdce a rozvoji obezity.

Špenát

Jedním z nejlepších zdrojů vápníku, který nepatří mezi živočišné potraviny, je špenát. Pokud si k němu vaše dítě dosud nenašlo cestu, zkuste lahodné a křupavé špenátové chipsy. Nebo špenát vyměňte za brokolici.

Ovoce

V neposlední řadě byste také měli svým potomkům dopřávat čerstvé ovoce. Čím barevnější vaše jídlo je, tím pravděpodobněji si ho dají. Ovoce je zdrojem všech druhů vitaminů a minerálů, které potřebují vyvíjející se orgány dětí. A co víc, posiluje imunitní systém.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat