Prostreno.cz

Červené a horké uši. Co na ně opravdu platí

Připadáte si občas ve společnosti „jako exot“, protože vaše uši mají barvu semaforu, na kterém zrovna svítí červená? Když zařadíte do stravy lososa, tuňáka a vlašské ořechy, možná se to spraví. Pomůže však i to, když nebudete opouštět byt bez čepice a zkusíte se méně rozčilovat.

Horké a červenající uši mohou být varovným příznakem potíží se štítnou žlázou i vizitkou autoimunitního onemocnění. Nespadáte do žádné z těchto kategorií, přesto jste s touto patálií moc dobře obeznámeni? Viníky toho, že vaše uši svým vzezřením připomínají dvě přezrálá rajčata, mohou být také emoce, hormonální nerovnováha nebo prostředí, ve kterém se nacházíte. Jde se proti tomu nějak bránit? No samozřejmě, zde je hned několik možností, které vás nechtěné a krajně nepříjemné „ozdoby“ zbaví! Čím začít?

Nepodceňujte zimní výbavu

Ano, přechod z chladu do zimy dokáže „udělat svoje“. Někomu teče rýma z nosu přímo proudem, jinému zase okamžitě červenají uši. Během nejchladnějších částí roku, ke kterým leden a únor bezpochyby patří, byste tedy měli svůj párový sluchový orgán nějak chránit před vnějšími vlivy. Máte ve skříni pořádně tlustou čepici nebo alespoň nějakou čelenku? Přesně tohle totiž může zmírnit váš „rudý problém“.

Snažte se ovládat své emoce

I obvyklé rozčilení, které zažíváte v dlouhé frontě obchodu, může zapříčinit červenání uší. O vysloveném vzteku v dopravní zácpě raději ani nemluvě! Kdykoli během dne vás dostihne hněv, snažte se co nejrychleji uklidnit. Pomáhají hluboké nádechy a výdechy, počítání do deseti nebo přemýšlení o příjemných věcech. Však víte sami nejlépe, co vás v krizovém okamžiku hodí zase do klidu!

Přidejte více zdravých tuků do stravy

Jistě, když se řekne „tuk“, mnohým vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Nicméně není tuk jako tuk a některé jsou přímo doporučovány, jako třeba omega-3 mastné kyseliny. Podle odborníků právě ony mohou přispět k vyřešení hormonální nerovnováhy, která je častou příčinou „ušního červenání“. Zahrňte tedy do jídelníčku makrelu, tuňáka, lososa nebo sardinky. Dalšími bohatými zdroji jsou například mléčné výrobky, hovězí maso, vlašské ořechy či lněná semínka.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat