Prostreno.cz

Poznejte užitečnost oleje ze semen černého rybízu. Napomáhá třeba léčbě artritidy

Černý rybíz je sám o sobě plný vitaminů a antioxidantů, na čerstvý rybíz si ještě několik měsíců počkáme, ale olej ze semen černého rybízu, si můžeme dopřát kdykoliv. Zakoupíte ho ve specializovaných prodejnách, ve zdravých výživách či bylinných lékárnách. Poznejte všechny jeho přednosti.

Olej ze semen černého rybízu je bohatý na esenciální mastné kyseliny, rutin, flavonoidy a polyfenoly, také obsahuje vysoké množství vitaminu C. Konkrétně tento olej obsahuje velmi důležité omega-3 mastné kyseliny, která má mnoho účinků na celkové zdraví a nechybí ani omega-6 mastné kyseliny, které se ze stravy získávají obtížně. Díky vysokým hodnotám antioxidačních složek chrání organismus před volnými radikály, které mohou způsobit poškození buněk  a různá onemocnění. Pro vnitřní užití stačí užívat jednu až dvě lžičky oleje denně.

Hlavní výhody oleje ze semen černého rybízu jsou následující:

Posiluje imunitní systém

Tento olej je znám tím, že urychluje proces hojení a optimalizuje imunitní systém tak, aby snížil chronický zánět v celém těle.

Napomáhá léčbě artritidy

Olej je bohatý na omega-6 mastné kyseliny, která pomáhají při snižování zánětu, bolesti kloubů a bolesti související s artritidou. Je vhodný jak vnějšímu tak i vnitřnímu použití.

Pro zdravé srdce

Kyselina gama-linolenová (GLA) přítomná v tomto oleji pomáhá snižovat shlukování trombocytů v cévách a také eliminuje poškození buněk v srdci. Pomáhá také zlepšovat průtok krve a přispívá k regulaci tlaku. Díky tomu napomáhá předcházet riziku aterosklerózy, srdečnímu infarktu a mrtvice.

O tomto oleji je také známo, že snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu v těle, což je další plus pro ochranu kardiovaskulárního zdraví.

Zmírňuje symptomy PMS

Tento olej je schopen ovlivňovat hormonální rovnováhu v těle, což je zvláště důležité u žen, které procházejí menstruačním cyklem. Premenstruační příznaky mohou zahrnovat změny nálady, bolestivé křeče i nadýmání, ale tento olej může pomoci zmírnit tyto běžné nežádoucí a nepříjemné účinky.

Pro krásnou pleť

Olej díky svému cennému složení je využíván i v kosmetickém průmyslu. Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin je více než přínosný pro naši pokožku. Díky svým antioxidačním vlastnostem minimalizuje známky stárnutí, přispívá k redukci vrásek a pigmentových skvrn. Je vhodný i pro problematickou pleť, urychluje hojení a zamezuje šíření infekce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat