Prostreno.cz

Medvědice lékařská. Nenápadný keřík, který zbavuje tělo nečistot

Půvabný léčivý keříček, který si můžete vysadit do své skalky, má lékařské, dezinfekční a čisticí účinky. Plody bearberries, tedy medvědice lékařské, jsou vynikající s ovesnými vločkami nebo v jogurtu. Mnozí z nich připravují džemy a želé. Hodí se i pro detoxikaci?

Listy medvědice jsou vhodné při zánětech močového měchýře či infekcí močových cest. Bobule se směle dají označit za superpotravinu, a to proto, že jim jejich chemické složení umožňuje léčit mnoho zdravotních problémů. Jakých?

Posilují imunitní systém

Jak se dá očekávat od jakéhokoli jiného druhu bobulí, i „medvědí bobule“ jsou bohaté na vitamin C. Právě proto jejich pravidelný příjem může pomoci posílit imunitní systém. Ve výsledku se výrazně sníží riziko nachlazení a chřipky.

Udržují pokožku mladou a atraktivní

Existuje několik důvodů, proč jsou plody medvědice lékařské dobré pro odvrácení příznaků stárnutí pokožky. Za prvé, obsahují vitamin C, což je antioxidant, který neutralizuje volné radikály poškozující kožní buňky. Za druhé, vitamin C je skutečně důležitý pro tvorbu kolagenu, což je typ strukturního proteinu, který pomáhá udržovat pokožku pevnou a bez vrásek.

Pomáhají zachovat krásný úsměv

Již zmiňovaný vitamin C je nezbytný pro zdraví dásní, z čehož logicky vyplývá, že přidání „medvědích bobulí“ do stravy, kterým se tak říká proto, že je údajně medvědi doslova milují, vede k zářivému úsměvu a zdraví úst.

Zlepšují trávicí proces

Pravidelné svačinky v podobě darů medvědice lékařské optimalizují trávení, pomáhají tělu při uvolňování živin v potravinách, udržují trávicí trakt v chodu, krotí plynatost a zácpu. Pokud nemáte přístup k čerstvým bobulím, navštivte místní zdravou výživu a zjistěte, zda je k dispozici čaj.

Zbavují nečistot

Bearberries mají diuretické vlastnosti, což znamená, že jsou schopné zvýšit produkci moči. Z tohoto důvodu se běžně doporučují pro odstranění nečistot a toxických látek z krve. Jinými slovy pomáhají přirozeně detoxikovat tělo.

Léčí infekce močových cest

Díky schopnostem medvědice lékařské podporovat močení, mohou být její plody použity k léčbě infekcí močových cest.

Ulevují od bolestí hlavy

Jedním z dobře známých léčebných použití medvědice je krocení bolesti hlavy. V tomto případě však nepomáhají bobule, ale sušené listy. Už jste měli tu čest?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat