Prostreno.cz

Čaga sibiřská. Pomáhá při léčbě rakoviny a krotí záněty

Čaga sibiřská neboli rezavec šikmý není na českém trhu žádnou novinkou. Že tuhle cizopasnou houbu, která patří mezi choroše, ještě neznáte? Léčitelé ji skloňují ve všech pádech. A možná to teď začnete dělat i vy!

Roste pouze na kmenech březových stromů, které se nacházejí na Sibiři a v různých dalších studených oblastech planety, jako je severní Kanada a Aljaška. To je čaga. Ve formě čaje (jemného prášku) od ní můžete očekávat neutrální zápach a „dřevěnou“ chuť. Komu moc „nejede“, ten si do ní přidává lžičku medu nebo kapku citronové šťávy. A proč je vůbec v lidovém léčitelství i ve světě medicíny tenhle parazit tak známý? Tohle udělá s vaším tělem!

Pomáhá řídit stres

Čaga sibiřská je považována za adaptogenový nápoj, což znamená, že pomáhá tělu lépe se přizpůsobovat stresu a tím snižovat jeho škodlivé účinky. Pochopitelně, že k tomu, abyste se cítili dobře, nestačí jeden šálek. Čaj je nutné popíjet pravidelně, nebo minimálně do zlepšení psychického stavu.

Krotí záněty

Protizánětlivé vlastnosti tohoto bylinného nápoje pomáhají při řešení zdravotních problémů spojených s chronickým zánětem, jako jsou srdeční onemocnění a revmatoidní artritida.

Snižuje riziko onemocnění srdce

Když už se hovoří o rezavci šikmém, nelze nezmínit jeho dopad na snížení špatného cholesterolu. I to se v současnosti nesmírně hodí.

Pomáhá při léčbě rakoviny

Čaga je vyloženě nabitá antioxidanty a protirakovinnými látkami, proto její pravidelná konzumace může pomoci snížit riziko vzniku rakoviny. Zároveň ji odborníci doporučují přímo při léčbě již vzniklého onemocnění.

Podporuje mladou pokožku

Díky antioxidantům, které jsou hojně přítomny v každém šálku tohoto čaje, se pleť brání proti poškození škodlivými volnými radikály. To znamená méně vrásek….

Zlepšuje trávení

Konzumace rezivce šedivého pomáhá tělu těžit z výživných látek, protože tento čaj vyrobený z parazitující houby zlepšuje proces trávení. Akorát pozor. Pokud užíváte čagu nebo jiný bylinný nápoj, je dobré o tom vyrozumět svého lékaře, zvlášť v případě těhotenství, užívání léků nebo nepříznivé diagnostiky zdravotního stavu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat