Prostreno.cz

Jednoduchý léčivý nápoj na trávení a podporu imunity

Potřebujete povzbudit tělo, trápí nachlazení či mírná alergická reakce, nebo toužíte po štíhlých křivkách. Máme pro vás recept na jednoduchý nápoj, na který budete potřebovat jen dvě suroviny, a přesto nabízí tolik zdravotních benefitů. Tohle musíte vyzkoušet.

Přemýšlíte jaké dvě suroviny to mohou být? Je to jednodušší, než si myslíte. Napadlo vás, co pro vaše zdraví učiní jen obyčejná teplá voda s lžící medu? Myslíme to opravdu vážně, stačí jen tyhle dvě věci a léčivý nápoj máte na stole.

Medová voda, není žádný novodobý výmysl, v některých kulturách tento nápoj patří k ranním rituálům. Nápoj bývá konzumován nejčastěji v ranních hodinách, nastartuje metabolismus a díky přítomným cukrům dodá tělu energii. Pokud ho budete konzumovat během dne, můžete jím nahradit třeba nezdravou svačinku, voda dodá pocit sytosti a med zažene chutě na sladké. Večerní konzumace přináší zase klidný spánek a zklidnění organismu. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli denní dobu, nemůžete udělat chybu. Medový nápoj nabízí i další zázračné účinky.

Posiluje imunitní systém

Voda s medem má silné antibakteriální vlastnosti, kromě toho med obsahuje také dobré množství vitaminu C, což stimuluje produkci bílých krvinek a chrání tělo před infekcí. Navíc přísun čisté vody je potřebný k detoxikaci organismu.

Přispívá k redukci hmotnosti

Pitná voda nám dodá pocit sytosti, což snižuje pravděpodobnost přejídání nebo nezdravé svačinky mezi hlavními chody. Lžička medu navíc může také uspokojit vaši chuť na sladké a pomůže vám se vyhnout nezdravým sladkostem s mnohem vyšším obsahem sacharidů. Tento nápoj je také známý tím, že zrychluje metabolismus, což může zvýšit pasivní spalování tuků a celkově urychlit hubnutí.

Pomoc při trávení

Med v každé formě je známý pro své protizánětlivé účinky na tělo, zejména na žaludek. Pokud trpíte nevolností, poruchou trávení, křečemi, nadýmáním nebo jakýmikoli jinými gastrointestinálními problémy, může sklenka medové vody rychle zklidnit podrážděný žaludek a také zlepšit absorpci živin.

Rýma a nachlazení

Med spolu s vlažnou vodou tvoří velmi účinný lék na rýmu a kašel. Tato kombinace přispívá k pročištění dutin, zklidňuje bolest v krku, zmírňuje kašel a potlačuje zánět.

Zmírňuje alergie

Med je znám také tím, že potlačuje alergickou reakci těla optimalizací imunitního systému. Pravidelná konzumace tohoto nápoje může snížit a účinně eliminovat příznaky alergických reakcí.

Zdroj: www.lifewithherbs.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat