Prostreno.cz

Důvody, proč si oblíbit voňavý levandulový čaj

Jste na bylinkové čaje? Pak své domácí zásoby zázračných přírodních pokladů obohaťte také o levanduli. Vyřeší totiž zažívací potíže i plynatost. Navodí také dobrou náladu a pomůže vám i od pocitu vyčerpání.

Levandule je často vnímána jen jako spolehlivé řešení nespavosti. Je pravdou, že právě k těmto účelům dokáže aromatická rostlina výborně posloužit. Jenže co její další schopnosti? Možná nemáte ani tušení, že lidově nazývaná dulenka toho dokáže mnohem, mnohem víc. Díky působivému množství rostlinných olejů přináší zajímavé účinky jak pro tělo, tak pro mysl. S čím vším vám může pomoci levandulový čaj?

První pomoc pro pošramocené trávení

Nechali jste se nad talířem s něčím tučnějším nebo kořeněným trochu unést, kvůli čemuž vám je pořádně těžko? Místo chemických prášků slibujících rychlou úlevu si zkuste uvařit čaj z levandule. Vždyť lidoví léčitelé ho jako lék na zažívací obtíže tradičně využívají již celá staletí, jelikož příznivě působí na podrážděný žaludek. Proč byste si ho tedy v krizové situaci nemohli naordinovat i vy?

Stopka nepříjemné plynatosti

O nadměrné plynatosti se dá říct jediné – rozhodně se nejedná o příjemnou záležitost, neboť jednomu umí připravit hodně perné chvilky. O tom, že tento jev často doprovázejí i bolesti břicha, raději ani nemluvit! Jak se tohoto nešvaru zbavit, aniž byste nemuseli polykat pastilky z lékárny, které nejsou nejlevnější? Vsaďte na levandulový čaj, jenž ve vašich útrobách opět nastolí vítaný pořádek.

Dejte sbohem úzkosti i depresím

Cítíte-li se pod psa, což v zimních měsících není nic nenormálního, uklidněte své pocuchané nervy s pomocí líbivě vonící levandule. Závěry četných odborných studií prokázaly, že fialový poklad tlumí mírné i středně těžké deprese. Ovšem odvrací také další nechvalně známé příznaky špatné nálady, jako jsou pocity vyčerpanosti a potíže se spánkem. Zažeňte smutek a splíny šálkem bylinkového dopinku, který se nemine účinkem. Rázem se budete cítit lépe!

Stres? Ten si na vás už netroufne

Podle názoru lékařů ve vypjatých životních situacích pomáhá sport, dechové cvičení či meditace. Jenže co když se vám ani jedna varianta dvakrát nezamlouvá? Pak neváhejte ani minutu a pozvěte na scénu levandulový čaj. Jeho unikátní složení uklidňuje mysl, zatímco potlačuje veškeré negativní účinky chronického stresu. Co k tomu dodat, tenhle „medikament“ se zkrátka vyplatí mít stále při ruce…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat