Prostreno.cz

Vraťte svůj žaludek do původní velikosti

Náš žaludek je prostě úžasný orgán. V jednu chvíli se může natáhnout tak, že pojme velké množství jídla, poté se zase vrátí do normálu. Přijde vám, že tohle u vás neplatí, protože jíte „jako prorvaní“? Zkuste svůj žaludek vrátit do původní velikosti s pomocí stravy!

Ke zmenšení žaludku je nutné omezit příjem jídla. S tím vám může pomoci třeba výživový poradce. Nebo dietní režim, který se nazývá „pouch reset dieta“. Zde je rozpis toho, jaké potraviny jsou pro každý den přijatelné.

Den 1. – čiré kapaliny

Potřebujete tekutiny, jako je čistá voda, káva bez kofeinu, nápoje bez obsahu cukru, vývar či čaj. Tekutiny vyloučí veškeré zbytkové potraviny tak, abyste měli jistotu, že vaše tělo začíná s čistým štítem. K snídani si dejte třeba půl šálku jablečné šťávy a půl šálku zeleného čaje bez kofeinu. Na ranní svačinu může připadnout čistá pomerančová šťáva, k obědu zase šťáva rajčatová. Odpolední svačinu a večeři pokryje třeba jablečná šťáva s brusinkou.

Den 2. a 3. – tekuté proteiny

Proteinové koktejly, proteinové želatiny a bílkovinné pudinky, bílkovinné teplé nápoje a polévky patří ke skvělým volbám. Vsaďte na různé ochucené proteinové náhražky pokrmů a již zmíněné proteinové polévky. Chutný je třeba i takový kuřecí či brokolicový krém se sýrem čedar.

Den 4. až 6. – čisté potraviny

V těchto dnech jsou povoleny čisté potraviny. Mezi příklady jídel, které můžete v této chvíli mít, patří humus, měkké obiloviny, míchaná vejce, mandle nebo kokosové mléko, nízkotučný tvaroh. Ve skutečnosti můžete jíst všechny potraviny, pokud patří do skupiny těch zdravých – a lze je snadno trávit. Ujistěte se, že v tomto okamžiku vynecháváte masné a umělé přísady.

Den 7. až 9. – měkké potraviny

Měkká zelenina, mleté kuřecí nebo hovězí maso, míchaná vejce, měkké obiloviny, měkké sýry, polévky a ovocné šťávy, měkké ryby (tuňák a losos). Ujistěte se, že se vyjmenované potraviny snadno žvýkají. Většina z nich obsahuje velké množství bílkovin, což je důležité zvlášť v případě, pokud chcete vrátit svůj žaludek do normálního stavu.

Den 10. (a ty další) – vše ostatní

Nyní se můžete více soustředit na fit potraviny. Cílem je jíst zdravěji a v menších porcích. Co nejvíce se vyvarujte konzumace potravin s cukrem a sacharidy, které postrádají dostatečné množství živin. Do své stravy zařaďte zeleninu a ovoce.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat