Prostreno.cz

Objevte sušené kakaové boby. Jsou nejčistší formou čokolády

Sušené kousky kakaových bobů nejsou na trhu žádnou novinkou, mnozí z vás je již jistě budete znát. Je to velmi zdravá forma „čokolády“. Kakao samo o sobě je velmi zdravé, kalorickou pochoutku z ní udělá až přidaný tuk a cukr. Ochutnejte sušené kousky kakaových bobů a mlsejte zdravě a bez výčitek.

Sušené kakaové boby jsou nejčistší formou čokolády, vyrobené z drcených a lehce zpracovaných kakaových bobů. Důvodem, proč jsou tyto boby velmi vyhledávané, je jejich jedinečná, silná chuť a navíc obsahuje cenné látky pro naše zdraví. Díky šetrnému zpracování si kakaové boby udrží co nejvíce živin a antioxidantů, na rozdíl od známější čokolády, kde kakao projde mnohem náročnějším procesem.

Co obsahují?

Sušené kousky kakaových bobů mají skutečně oslňující složení, jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Pro představu 100 g sušených kakaových bobů obsahuje 32 g vlákniny a 20 g bílkoviny. Dále jsou plné hořčíku, železa a mají vysoké hladiny polyfenolových sloučenin (antioxidantů) a mononenasycených tuků. Co se týče kalorií, tyto boby obsahují kolem 408 kcal ve 100 g, ale věřte, že takové množství nesníte na posezení, je to spíš taková chuťovka a vystačíte si s malou hrstičkou.

Díky svému složení jsou sušené kousky kakaových bobů oblíbeny i u příznivců fitness a zdravého životního stylu, je to opravdu velmi zdravá forma čokolády. Mlsejte zdravě a těšte se z těchto benefitů.

Redukce hmotnosti

Napadlo vás, že s čokoládou můžete opravdu zhubnout? No popravdě s čokoládou moc ne, ale s kakaovými boby rozhodně. Žvýkáním a konzumací těchto bobů doplníte tělu kalorie potřebné pro vaši energii a tím nastartujete i svůj metabolismus. A navíc přítomná vláknina vás zasytí na delší dobu a díky tomu se vyhnete nekontrolovatelným svačinkám mezi jídly.

Podporuje funkce svalů a nervů

Kombinace antioxidantů a mononenasycených tuků činí z těchto sušených bobů nepostradatelný doping pro naše svaly a nervy. Přináší celkovou podporu svalům a celé nervové soustavě, což oceníte nejen po fyzické námaze, ale také po vyčerpávajícím dnu v práci.

Prevence chudokrevnosti

Pravidelná konzumace potravin s vysokým obsahem železa, jako jsou právě sušené kakaové boby, snižuje riziko vzniku chudokrevnosti (anémie), která je způsobena nedostatkem železa, který má i další vedlejší účinky, jako je únava a svalová slabost.

Pro zdraví srdce

Vláknina a polyfenolické sloučeniny stejně jako mononenasycené tuky, všechny společně pracují na snížení hladiny cholesterolu v těle, zlepšují průchodnost cév a obecně chrání váš kardiovaskulární systém.

Zlepšuje trávení

Vysoká hladina vlákniny, která se vyskytuje v těchto bobech, stimuluje trávicí funkce a tím eliminuje i možné problémy, jako je zácpa a průjem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat