Prostreno.cz

Přidejte si do salátu ředkvičky. Pomůžou vám s pokožkou a vlasy

Bez ohledu na to, zda jsou součástí salátů, nebo je máte rádi „jen tak“, zdá se, že na ředkvičkách je něco působivého. Co vám kromě okouzlující chuti mohou nabídnout? Postarají se o vaše zdraví, kůži i vlasy!

Ředkvičku není třeba představovat. Její vzhled a chuť jsou známé, ale víte něco o zdravotních účincích, které nabízí? Ředkvička je plná vlákniny a pomáhá regulovat trávicí proces i pohyb střev. Obsažená vláknina zároveň udržuje hladinu cholesterolu v normě.

Ředkvička dále obsahuje antioxidanty, molekuly, které mohou zastavit škodlivé činnosti volných radikálů ve vašem těle. Při konzumaci této oblíbené kořenové zeleniny můžete odvrátit rakovinu, obezitu, chronický zánět, a dokonce i stárnutí. Vitaminy, jako jsou jako A, C a K v každé porci pomáhají podporovat a udržovat pravidelné tělesné procesy.

Dokonalá každým coulem

Ředkvička zároveň poskytuje různé minerály, jako je vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík, zinek, měď, mangan a fluorid, z nichž každý slouží různým rolím pro správné fungování zdraví a těla. Zapomenout se nesmí ani na železo – minerál nezbytný pro správné fungování červených krvinek a prevenci anémie s nedostatkem železa. Uvedený minerál je také důležitým hráčem v udržování imunitního systému.

Z talíře na obličej i hlavu!

Ředkvička je nízkokalorická, obsahuje spoustu vody, takže je vynikající pro ty, kdo chtějí hubnout. Navíc aminokyseliny v ředkvičce jsou stavebními kameny bílkovin, což je velmi důležité pro budování svalů a jejich údržbu. Také vitamin C patří k antioxidantům, který podporuje zdravou kůži tím, že odrazuje nemoci, které ji ovlivňují. A když už jsme u té pokožky, další benefit se vám bude zamlouvat o to víc!

Kůže jako v bavlnce

Vzhledem k tomu, že ředkvička obsahuje spoustu vody, udržuje kožní buňky hydratované. Pravidelná konzumace tak pomáhá dosáhnout mladé a zářící pleti. V podstatě tato kořenová zelenina odstraňuje nečistoty z těla a projasňuje pleť. Však její šťávu klidně můžete aplikovat přímo na svůj obličej. Stejnou šťávu použijte i na hmyzí kousnutí a akné. Ředkvička obsahuje vitamin C, který pomáhá léčit rány a pupínky.

Vlasy na svém místě

Konzumace ředkvičky zabraňuje padání vlasů. Stačí pravidelně masírovat pokožku hlavy již zmíněnou šťávou, která zároveň podporuje vlasový růst. (Železo v ředkvičce je životně důležité pro podporu zdravých vlasů.) A bonus navíc? Když šťávu necháte hodinu působit, zbavíte se i lupů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat