Prostreno.cz

Proč je voda ten nejlepší dietní nápoj, jaký můžete tělu dopřát

Chcete do léta ještě zredukovat váhu, abyste se na pláži cítili dobře? Pak pijte vodu, co hrdlo ráčí. Tato tekutina urychluje metabolismus a dodává energii, kterou oceníte nejen při sportu. Navíc navozuje i dobrou náladu!

Při pohledu do kalendáře není sporu o tom, že plavková sezona se blíží mílovými kroky. Jste si toho moc dobře vědomi, proto už teď na rýsování svých křivek začínáte pořádně makat? Dobře děláte, vždyť ne nadarmo se říká, že štěstí přeje připraveným! Každopádně byste měli vědět o existenci spolehlivého, zaručeného a efektivního nápoje, který má pod palcem rychlejší spalování kalorií. Jaké je to tajemství? Zapomeňte na sportovní a zeštíhlující drinky, řeč je o obyčejné vodě!

Tajemný elixír, co teče z kohoutku

Američtí odborníci se na základě své nejnovější studie domnívají, že s pomocí čisté vody lze spálit přibližně 500 kalorií týdně. Pochopitelně to není o tom, že by člověk pil několik sklenic denně, polehával na gauči a vyhýbal se fyzické aktivitě – to je nemyslitelné. Když ale člověk dodržuje zásady zdravého stravování, pravidelně sportuje, a u toho popíjí alespoň dva litry vody denně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Co je na této čiré tekutině tak zvláštního? Poznejte její tajemství a odhalte s námi tři skvělá „zet“!

Zrychlení metabolismu. S každou kapkou

Jakmile polknete prvních pár doušků vody, vaše tělo se okamžitě dává do akce. Laicky řečeno – organismus se snaží všemi silami změnit teplotu tekutiny na takovou, která je pro něj přijatelná. Jenže to samozřejmě nejde jen tak samo, k tomuto procesu se jako pohon využívají kalorie, což vede ke zrychlení metabolismu. Takhle nějak to vysvětlují vědci s tím, že kdo chce hubnout, ten pitný režim nesmí podceňovat.

Zlepšení nálady, které nezůstane bez odezvy

O tom, že dehydratace škodí v mnoha směrech, jste jistě slyšeli za svůj život nesčetněkrát. Takže zřejmě už víte, že jednou z jejích nežádoucích účinků může být i špatná nálada nebo dokonce úzkost. Jenže právě tyto pocity a emocionální nepohodlí způsobují nezvladatelné chutě na tučné a nezdravé potraviny. Tedy alespoň podle psychologů, lékařů a výživových poradců. Nejlepší prevence depresí a s nimi spojeného obžerství je tedy dostatečný příjem tekutin. Na to nezapomeňte!

Záruka energie, která jen tak neskončí

Jak již bylo zmíněno výše, zavládne-li v systému sucho, nic dobrého z toho nekouká. Kromě splínů má dehydratace na triku také pocit únavy a vyčerpanosti, což brání efektivitě tréninku. V případě, že své útroby naopak poctivě zavlažuje, stane se pro vás odměnou příval energie, takže vylepšíte svůj celkový výkon. Znáte snad lepší a zdravější způsob, jak dobít baterky? Takže, do dna!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat